Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti bolognai spagetti

Eredeti bolognai spagetti
Eredeti bolognai spagetti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a gyorsan elkészülő ételek közé tartozik, karakteres ízvilága miatt az ínyenceket is lenyűgözi.

Forrás: Stahl

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük.
  2. Ezután kevés sóval megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt sárgarépát.
  3. Hozzáadjuk a darált marhahúst, az apró kockára vágott májat, majd nagy lángon 3-4 percig pirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval kicsit átforgatjuk.
  4. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a kétféle paradicsomot és a szalonna pörcöt, majd letakarva kb. 20-25 perc alatt készre főzzük, néha megkeverjük, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  5. Ha kész, összefőzzük a tejszínnel.
  6. Közben kifőzzük a spagettit, majd ezzel tálaljuk. Tipp: csak annyit spagettit forgassunk össze a mártással amennyi elfogy.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 74 130
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás bolognai, klasszikus bolognai tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

921
császárszalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
konzerv paradicsom 40 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
csirkemáj 15 dkg
darált marhahús 40 dkg
olívaolaj 0.5 dl
száraz vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 ek
főzőtejszín 1 dl
spagetti tészta 40 dkg