r
Nosalty Logó

Eredeti bolognai spagetti

Katharosz
Eredeti bolognai spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

911
Kalória
49g
Fehérje
89.8g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
339.5g
Víz
223.9g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1262 micro
  • α-karotin
    1322 micro
  • β-karotin
    3505 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5061 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5897.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    504 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6436 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1958 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5047 micro
  • α-karotin
    5287 micro
  • β-karotin
    14022 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    20246 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 3640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük.
  2. Ezután kevés sóval megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt sárgarépát.
  3. Hozzáadjuk a darált marhahúst, az apró kockára vágott májat, majd nagy lángon 3-4 percig pirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval kicsit átforgatjuk.
  4. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a kétféle paradicsomot és a szalonna pörcöt, majd letakarva kb. 20-25 perc alatt készre főzzük, néha megkeverjük, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  5. Ha kész, összefőzzük a tejszínnel.
  6. Közben kifőzzük a spagettit, majd ezzel tálaljuk. Tipp: csak annyit spagettit forgassunk össze a mártással amennyi elfogy.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a recept a gyorsan elkészülő ételek közé tartozik, karakteres ízvilága miatt az ínyenceket is lenyűgözi. Forrás: Stahl

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek