r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vicikó
Bolognai spagetti Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 6057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6989 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4576 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 1008 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    385.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14857.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    663 mg
  • Kálcium
    3319 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    5208 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2943.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4582 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1535 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    41933 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    27454 micro
  • Lut-zea
    5904 micro
Összesen 6057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    648 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát,szárzellerta legapróbbra, ahogy tudjuk felaprítjuk,a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát vágjuk apróbb darabkákra.
  2. Az olívaolajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzátesszük a szalonnát, az oregánót, és megpirítjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk az összes zöldséget, és néhány percigkavargatva pirítsuk, míg a répától szép aranybarna színe lesz.
  4. Ekkor hozzáadjuk a darálthúst, amit jól szétnyomkodunk. Utána a paradicsomot, a levével együtt, természetesen. Forró vizet is öntünk bele, kb. 200-300 ml-t.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összekeverjük.
  6. A bazsalikom száráról letépjük a leveleket,a szárat összevágjuk, és a szószhoz adjuk.
  7. Felforraljuk, lefedjük,időnként azért megkavarjuk, ésközepes lángon 35-40 percig főzzük.
  8. Levesszük a tűzről, a lereszelt parmezán felét beletesszük a mártásba, és ekkor tesszük hozzá, pár darabkivételével azösszetépkedett bazsalikom leveleket.
  9. Sózhatjuk, borsozhatjuk még.
  10. Tálaláskor a sós vízbenkifőtt spagettitleszűrjük, visszatesszük a kifőző fazékba,a mártás jó felét rárakjuk a tésztára, és jól összekeverjük.Tányérokratesszük, szedünk még rá a mártásból,megszórjuk kevés parmezánnal,pár csepp olívaolajjal, és néhány bazsalikomlevéllelmegkoronázzuka művünket.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19608
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Szerintem az egyik legsűrűbben készített  spagetti szósz . Annyi, de annyiféle módon, ízzel, összetételben készítik, hogy az már sok. Nekem legalábbis. Nem beszélve a készen kapható variációkról... Évekkel ezelőtt, évekig volt szerencsénk együtt dolgozni olasz kollégákkal, akik a  " Mamma " kosztját istenítették, és készítették is.  És nem csak együtt dolgoztunk, hanem hál'  Istennek, csodás ételeket is ettünk együtt! :-)) Persze ez is szerepelt köztük, így mondhatom, hogy eredeti forrásból ismertem meg, és készítem is az alapján. Igazi házi recept! Ha nem is  Bologna-ból, de Nápolyból! :-) Érdemes elkészíteni, mert nem sok idő az egész, és az eredmény magáért beszél...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili