Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves ünnepnapokra

Húsleves ünnepnapokra
Húsleves ünnepnapokra
280 perc / előkészület: 40 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel egy nagyon-nagyon régi, családi receptkönyvből származik, melyet még az üknagymami fabrikált és ebben azt írta le, hogy jó húslevest csak sokféle húsból lehet csinálni, és nagyon lassan. Igaza volt mert nagyon finom!

Általában ekkora mennyiséget karácsony másnapjára csinálunk, amikor összejön a család, de vasárnaponként is szoktunk csinálni kisebb menyiségben.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy 10-12 l-es fazekat. A hozzávaló húsokat mossuk meg és tisztítsuk meg, daraboljuk fel tetszés szerint, de ne túl kis darabokra, hiszen a leves 3-4 órát fog főni.
  2. Tegyünk bele mindent a fazékba fűszerestől, öntsük fel vízzel és hagyjuk fedő nélkül felforrni.
  3. Figyeljünk rá az első forrásig, mert könnyen kifuthat. Az első forrás után vegyük le takarékra, és szedjük le a habját szűrőkanállal.
  4. Ezt követen már csak annyi a teendőnk, hogy hagyjuk szépen, lassan pihegve főni a levest 3-4 órán keresztül, fedő alatt.
  5. Mihelyst megfőtt a leves, óvatosan szedjük külön a húsokat egy tálba, egy másiktálba pedig a zöldségeket, ezután szűrjük le a levest, és mindent tálaljunk az asztalra.
  6. Míg tálalunk, kifőzzük a cérnametéltet. Természeten ezt a levest kisebb mértékbe is el lehet készíteni a megfelelő arányokkal. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 374
elküldve: 3
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ünnepi húsleves, húsleves, csirkehúsleves, pulykahúsleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

689
marhalábszár 1 kg
pulykanyak 2 db
kacsacomb 2 db
libaaprólék 40 dkg
pulykazúza 40 dkg
csirkemáj 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 6 db
fehérrépa 4 db
zeller 1 nagy db
csiperkegomba 30 dkg
fekete bors 20 g
köménymag 1 teáskanál
fokhagyma 6 gerezd
cérnametélt 500 g
víz 8 l