Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fácánleves májgombóccal

Fácánleves májgombóccal
Fácánleves májgombóccal
150 perc / előkészület: 20 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma már nem kell vadász ismerős, hogy hozzájussunk fácánhúshoz. Akár lőtt, konyhakész fácánt is vásárolhatunk. Egy 70 dekás példányból készült a vasárnapi húslevesünk.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Májgombóc

ajánlat

A májgombócot bele lehet főzni a levesbe, én csak azért főztem külön, mert kíváncsi voltam a fácán leves ízére, amit a belefőtt csirkemájas gombóc nem változtat meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A fácánhúst megmossuk és feldaraboljuk, mint egy csirkét, majd 2 liter hideg vízben, kevés sóval feltesszük főni. Ha megforrt, leszedjük a habját.
  2. Hozzáadjuk a szemes borsot, az egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, az elfelezett paprikát, paradicsomot, a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, zeller zöldet, lestyánt, ízlés szerint sózzuk, és lassú, gyöngyöző forrással 2 óra alatt készre főzzük.

Májgombóc

  1. A májat elkaparjuk, az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt összekeverjük, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe bele kanalazva kifőzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fácánleves, húsleves fácánból, zöldséges fácánleves májgombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

534
fácánhús 0.7 kg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
bors 10 szem
zellerlevél 1 db
lestyán 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 2 l
csirkemáj 10 dkg
újhagyma 2 közepes db
vaj 5 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
rétesliszt 2 csapott ek
zsemlemorzsa 3 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint