r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc kicsit másképp

Mi van itthon
Paradicsomos húsgombóc kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

272
Kalória
31.8g
Fehérje
12.1g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
264.8g
Víz
128.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    3211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1059.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1344 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5316 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a felét hozzáadjuk a darált húshoz.
  2. Ráütjük a tojást, fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
  3. Abban a serpenyőben, amiben a hagymát dinszteltük olajat hevítünk és a gombócokat elősütjük. Egyszerre mindig csak annyi gombócot teszünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér és könnyen tudjuk forgatni.
  4. Miután az összes gombócunkat elősütöttük, visszatesszük a serpenyőbe a maradék dinsztelt hagymát, ráöntjük a vörösbort és összeforraljuk. Beletesszük a paradicsompasztát, az olajbogyót, a bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, sózzuk - borsozzuk, és kevés cukrot is adunk hozzá.
  5. Ha felforrt a mártásunk, mérsékeljük a tűzerőt, visszatesszük a gombócokat és fedő alatt puhára főzzük. Spagettivel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p

Igazából ez két recept ötvözése... történt ugyanis, hogy tegnap este kivettem a fagyasztóból a darált husit, hogy készítek majd belőle valamit ebédre. Első ötlet a töltött paprika volt, de azt igazából akkor szeretem, mikor a paprikának szezonja van... így más után néztem, megtetszett a paradicsomos húsgombóc is, és a pollo alla cacciatora is, azaz a csirke vadász módra, és mivel nekem darált husim volt, abból készítettem el, az én variációmat.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...