Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban

Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban
Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyától egészen könnyű lesz a húsgombóc állaga, érdemes ezt a változatot is kipróbálni, mert nagyon finom ételt kapunk cserébe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kész gombócokat spagettivel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát egy csipet sóval, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk egy nagyobb serpenyőben. A megtisztított burgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy késes robotgéppel morzsalékosra aprítjuk.
  2. Egy tálban a darált húshoz adjuk a burgonyát, a fele vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, tojást, sót, borsot, pirospaprikát, és összedolgozzuk.
  3. A maradék vöröshagymához adunk egy kevés zsiradékot, ismét tűzre tesszük, megszórjuk a liszttel, kicsit átforgatjuk rajta, majd felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük zellerzölddel, babérlevéllel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és egy kevés cukorral. Ezután összeforraljuk.
  4. Amíg a paradicsommártás felforr, elkészítjük a húsgombócokat, vizes kézzel kb. 4,5 dkg-os golyókat formálunk. Ekkor elég gyenge az állaga, de a főzés során szépen egybe áll.
  5. Ezután a húsgombócokat óvatosan a mártásba rakjuk, szükség szerint kevés vizet adunk hozzá, lefedve készre főzzük. Néha megrázogatjuk a serpenyőt, hogy ne ragadjanak le a gombócok. (Én egy magasabb falú teflonserpenyőt használtam.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, húsgombócok paradicsommártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

467
darált sertéshús 50 dkg
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
sertészsír 5 dkg
paradicsomlé 7 dl
finomliszt 1 csapott ek
babérlevél 3 db
zellerlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 csipet
cukor 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál