r
Nosalty Logó

Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15815 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    63259 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3512 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát egy csipet sóval, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk egy nagyobb serpenyőben. A megtisztított burgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy késes robotgéppel morzsalékosra aprítjuk.
  2. Egy tálban a darált húshoz adjuk a burgonyát, a fele vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, tojást, sót, borsot, pirospaprikát, és összedolgozzuk.
  3. A maradék vöröshagymához adunk egy kevés zsiradékot, ismét tűzre tesszük, megszórjuk a liszttel, kicsit átforgatjuk rajta, majd felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük zellerzölddel, babérlevéllel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és egy kevés cukorral. Ezután összeforraljuk.
  4. Amíg a paradicsommártás felforr, elkészítjük a húsgombócokat, vizes kézzel kb. 4,5 dkg-os golyókat formálunk. Ekkor elég gyenge az állaga, de a főzés során szépen egybe áll.
  5. Ezután a húsgombócokat óvatosan a mártásba rakjuk, szükség szerint kevés vizet adunk hozzá, lefedve készre főzzük. Néha megrázogatjuk a serpenyőt, hogy ne ragadjanak le a gombócok. (Én egy magasabb falú teflonserpenyőt használtam.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3079
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 11.

Ajánló

A kész gombócokat spagettivel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás húsgombóc paradicsommártásban
Katharosz 499 recept

A burgonyától egészen könnyű lesz a húsgombóc állaga, érdemes ezt a változatot is kipróbálni, mert nagyon finom ételt kapunk cserébe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek