r
Nosalty Logó

Húsgombóc pikáns paradicsommártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
mumuska
Húsgombóc pikáns paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6820 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40918 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2545 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 1 fej hagymával együtt ledaráljuk. (ha darált húsunk van, akkor vagy apróra vágjuk a hagymát, vagy lereszeljük.)
  2. Majd sóval, borssal, oregánóval összekeverjük, és pingpong labda méretű golyókat formázunk belőle.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük benne a maradék apróra vágott hagymát, és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és együtt pirítjuk egy pár pillanatig.
  5. Felöntjük a borral, és beforraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon.
  6. Ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet és a húslevest, és kb. 5-10 percig főzzük. Ha kell sózzuk és cukrozzuk.
  7. Beletesszük a gombócokat, és 15-20 perc alatt készre főzzük.
  8. Ha nem elég sűrű a szósz, akkor pici keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáöntjük a mártáshoz. Utána már ne főzzük!
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7516
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Ajánló

Tetszés szerinti főtt tésztával tálalható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsgombóc pikáns paradicsommártással
mumuska 37 recept

Az alapreceptet a 2009. áprilisi Kiskegyed Konyhájában találtam, amit az idők folyamán saját szánk ízére formáltam. Mivel a férjem "bolognai fan", ezért nem tévedek nagyot, amikor ezzel a recepttel rukkolok elő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.