r
Nosalty Logó

Hátszín paprikás mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hátszín paprikás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    897 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1847.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 3377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Először is tisztítsuk meg a húst az esetleges csontszilánkoktól, nem kívánatos alkatrészektől, és jöhet a pácolás.
  2. Ez esetben a hús érlelése céljából pácolunk. A pácba kerüljön egy fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy pici gyömbér reszelve, 1-2 ek szójaszósz ízlés szerint, 1ek rizsecet és 3 színű bors, valamint olaj, amennyi ellepi a húst. Tegyük egy lezárható műanyag edénybe a húst, és száműzzük a hűtőbe minimum 24 órára (inkább 2 napra, ha lehetséges).
  3. A hús sütése előtt jöhet a mártás elkészítése. Ehhez apró darabokra vágjuk a másik fél fej hagymát, a magozott paradicsomot és a paprikát.
  4. A vajon pirítsuk a paprikát kb. 2 percig, majd tegyünk bele egy gerezd fokhagymát, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel.
  5. Mikor a víz elpárolgott húzzuk le a tűzről, tegyük bele a fűszerpaprikát és a római köményt, a paprikát és a paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, sózzuk, borsozzuk.
  6. Tegyük vissza a tűzre, és öntsünk még rá kb. 1-1,5 dl vizet, főzzük puhára a zöldségeket.
  7. Ha a zöldségek fakanállal szétnyomhatók, húzzuk le a tűzről, és botmixerrel húzzuk át a szószt, majd keverjünk hozzá 1dl főzőtejszínt. Egy kis sűrítés a kívánt állagúra, még egy kóstolás, és kész a mártás.
  8. Mindenekelőtt melegítsük elő a sütőt. A húsról itassuk le a fölösleges olajat, majd serpenyőben süssünk minden oldalára aranybarna kérget kb. 5-6 perc alatt. Ekkor sózzuk meg a húst! Ha ez kész, tegyük alufólia alatt sütőbe még 5 percre. Tálalás előtt hagyjuk pihenni a húst pár percig.
  9. Én vajon pirított fokhagymás újburgonyával ettem, de a köret lehet egy finom saláta is, vagy tálalhatjuk ciabatta kenyéren is. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15671
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család hazautazott... Én maradtam, és kitaláltam magamnak valami finomat!

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek