r
Nosalty Logó

Hátszín paprikás mártással

NS
Hátszín paprikás mártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

846
Kalória
14.4g
Fehérje
6.5g
Szénhidrát
85.8g
Zsír
184.3g
Víz
84.4g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    897 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1847.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    737.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 3377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Először is tisztítsuk meg a húst az esetleges csontszilánkoktól, nem kívánatos alkatrészektől, és jöhet a pácolás.
  2. Ez esetben a hús érlelése céljából pácolunk. A pácba kerüljön egy fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy pici gyömbér reszelve, 1-2 ek szójaszósz ízlés szerint, 1ek rizsecet és 3 színű bors, valamint olaj, amennyi ellepi a húst. Tegyük egy lezárható műanyag edénybe a húst, és száműzzük a hűtőbe minimum 24 órára (inkább 2 napra, ha lehetséges).
  3. A hús sütése előtt jöhet a mártás elkészítése. Ehhez apró darabokra vágjuk a másik fél fej hagymát, a magozott paradicsomot és a paprikát.
  4. A vajon pirítsuk a paprikát kb. 2 percig, majd tegyünk bele egy gerezd fokhagymát, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel.
  5. Mikor a víz elpárolgott húzzuk le a tűzről, tegyük bele a fűszerpaprikát és a római köményt, a paprikát és a paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, sózzuk, borsozzuk.
  6. Tegyük vissza a tűzre, és öntsünk még rá kb. 1-1,5 dl vizet, főzzük puhára a zöldségeket.
  7. Ha a zöldségek fakanállal szétnyomhatók, húzzuk le a tűzről, és botmixerrel húzzuk át a szószt, majd keverjünk hozzá 1dl főzőtejszínt. Egy kis sűrítés a kívánt állagúra, még egy kóstolás, és kész a mártás.
  8. Mindenekelőtt melegítsük elő a sütőt. A húsról itassuk le a fölösleges olajat, majd serpenyőben süssünk minden oldalára aranybarna kérget kb. 5-6 perc alatt. Ekkor sózzuk meg a húst! Ha ez kész, tegyük alufólia alatt sütőbe még 5 percre. Tálalás előtt hagyjuk pihenni a húst pár percig.
  9. Én vajon pirított fokhagymás újburgonyával ettem, de a köret lehet egy finom saláta is, vagy tálalhatjuk ciabatta kenyéren is. Jó étvágyat!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A család hazautazott... Én maradtam, és kitaláltam magamnak valami finomat!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...