Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hátszín paprikás mártással

Hátszín paprikás mártással
Hátszín paprikás mártással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család hazautazott... Én maradtam, és kitaláltam magamnak valami finomat!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is tisztítsuk meg a húst az esetleges csontszilánkoktól, nem kívánatos alkatrészektől, és jöhet a pácolás.
  2. Ez esetben a hús érlelése céljából pácolunk. A pácba kerüljön egy fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy pici gyömbér reszelve, 1-2 ek szójaszósz ízlés szerint, 1ek rizsecet és 3 színű bors, valamint olaj, amennyi ellepi a húst. Tegyük egy lezárható műanyag edénybe a húst, és száműzzük a hűtőbe minimum 24 órára (inkább 2 napra, ha lehetséges).
  3. A hús sütése előtt jöhet a mártás elkészítése. Ehhez apró darabokra vágjuk a másik fél fej hagymát, a magozott paradicsomot és a paprikát.
  4. A vajon pirítsuk a paprikát kb. 2 percig, majd tegyünk bele egy gerezd fokhagymát, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel.
  5. Mikor a víz elpárolgott húzzuk le a tűzről, tegyük bele a fűszerpaprikát és a római köményt, a paprikát és a paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, sózzuk, borsozzuk.
  6. Tegyük vissza a tűzre, és öntsünk még rá kb. 1-1,5 dl vizet, főzzük puhára a zöldségeket.
  7. Ha a zöldségek fakanállal szétnyomhatók, húzzuk le a tűzről, és botmixerrel húzzuk át a szószt, majd keverjünk hozzá 1dl főzőtejszínt. Egy kis sűrítés a kívánt állagúra, még egy kóstolás, és kész a mártás.
  8. Mindenekelőtt melegítsük elő a sütőt. A húsról itassuk le a fölösleges olajat, majd serpenyőben süssünk minden oldalára aranybarna kérget kb. 5-6 perc alatt. Ekkor sózzuk meg a húst! Ha ez kész, tegyük alufólia alatt sütőbe még 5 percre. Tálalás előtt hagyjuk pihenni a húst pár percig.
  9. Én vajon pirított fokhagymás újburgonyával ettem, de a köret lehet egy finom saláta is, vagy tálalhatjuk ciabatta kenyéren is. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 610
elküldve: 1
receptkönyvben: 226
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

realhobbo

Mióta szakács: 2012.05.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hátszín steak paprikamártással, paprikás hátszín, marha hátszín fűszeres mártással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fakohaj
fakohaj Sun, 2014-07-27 23:46

Finom volt, köszönöm a receptet. Főleg a mártás ízlett nagyon.

846
marha hátszín 25 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
gyömbér 4 cm
szójaszósz 1 ek
rizsecet 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
négyszínű bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
paprika 1 db
paradicsom 0.5 db
vaj 5 dkg
főzőtejszín 1 dl
sűrített paradicsom 0.5 ek
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2.5 dl