Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhasteak zöldbors-mártással

Marhasteak zöldbors-mártással
Marhasteak zöldbors-mártással
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal gyorsabban elkészül, mint azt gondolnánk, egy könnyed salátával pedig igazán finom, szénhidrátszegény ebéd vagy vacsora lehet belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hátszínszeleteket sózzuk-borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat a vaj felével.
  2. Oldalanként 2-2 perccel számolva, előpirítjuk a hússzeleteket a zsiradékon, majd 120°C-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük még.
  3. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A hátramaradt zsiradékhoz adjuk a zöld borsot, majd hozzákeverjük a mustárt, a maradék két evőkanál vajat, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik a mártás.
  5. A húsokat a sütőből kivéve pihentetjük egy pár percet, majd szeletekre vágjuk, és a mártással nyakon öntve, friss salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 311
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

steak borsmártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lotti55
Lotti55 Mon, 2018-06-18 12:45

Ha meg is akarod enni amit főztél, véletlenül se rakj bele 50 (ötven) gramm zöldborsot.

472
marha hátszín 80 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldbors 50 g
mustár 1 teáskanál
alaplé 2 dl
habtejszín 1.5 dl