Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marha steak barna mártással

Marha steak barna mártással
Marha steak barna mártással
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept szerintem tökéletes, ízlés dolga, ki mennyire süti át. 

hozzávalók / 4 adag

Steak

Barna mártás

ajánlat

Közepesen testes, vörös, portugál Douro..... mmmhh

Szólj hozzá!

elkészítés

Steak

  1. A steak legyen kb. 250 g, sózzuk és borsozzuk jól be. Forrósítsuk fel a serpenyőt, és egy pici vajon, intenzív fokozaton pirítsuk meg a húst oldalanként kb. 2-3 perc szükséges egy oldalhoz.
  2. Öntsük rá a whiskey felét, és óvatosan gyújtsuk meg, flambírozzuk a húst, majd megfordítjuk, és a másik oldallal is ugyanígy teszünk. Miután az alkohol elégett, ízlés szerinti átsütöttségűre készítjük.

Barna mártás

  1. Miután kivettük a húst, ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy ek. vajat, worcestershire szószt, sherryt és tejszínt, krémes állagúvá keverjük, felfőzzük lassú tűzön, ha szükséges, a marha alaplével hígítjuk, fűszerezzük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 3 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

steak marhából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
marhabélszín 1000 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
whiskey 3 ml
worcestershire-szósz 1 ek
sherry 4 ek
főzőtejszín 2 ek
marha alaplé 1 dl
vaj 1 ek
0 ízlés szerint