Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromsajtos tarte zöldségspirállal

Háromsajtos tarte zöldségspirállal
Háromsajtos tarte zöldségspirállal
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségszezonban jólesik egy szelet sós sütemény, amit akár különleges alkalmakra is elkészíthetünk. Az asztaltársaság csodálkozó szavai nem maradnak majd el.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A sót és a vajat kis darabokban adjuk hozzá. A vajat és a lisztet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Muszáj gyorsan dolgozni, így a tésztánk nem lesz túl meleg. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 30-60 percet pihentetjük.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy 26 cm átmérőjű tarteformát kivajazunk. A tésztát egy lisztezett deszkán kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. A tésztát óvatosan a formába illesztjük, az alját és az oldalait megnyomjuk. Hűtőszekrényben további 10 percig pihentetjük.
  3. A formát kivesszük a hűtőszekrényből, sütőpapírral kibéleljük, és sütőbabbal töltjük meg (alternatív egy kisebb sütőformát használni, vagy szárazbabbal megtölteni). 15-20 percre vakon sütjük. Az oldalainak csak enyhén szabad megbarnulni. Kivesszük a sütőből, és félretesszük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a mozzarellát apró darabokra vágjuk. A másik sajtokat lereszeljük, és mindent elkeverünk a tejföllel. Sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé erősebbre szeretnénk készíteni, adhatunk hozzá csiliport. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A zöldségeket megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Ehhez zöldséghámozót vagy egy éles kést használunk. A szeleteknek egyenletes magasságúaknak kell lenniük, ezért ha szükséges, félbevághatjuk őket, vagy részeket távolíthatunk el belőlük. Sok csíkra lesz szükségünk. A kész szeleteket egy tányérra fektetjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A sajttölteléket az elősütött tarte-re töltjük, és elegyengetjük. A zöldségcsíkokat egy vágódeszkán vagy egy tortatálon (javasolt) középről haladva felhajtogatjuk. Ezt kezdhetjük például egy sárgarépacsíkkal, amit szűken megtekerünk, aztán egy cukkini-, majd egy padlizsánszelettel folytathatjuk a tekerést. Tehát felváltva tekerjük fel a csíkokat, ezzel egy szép színmintázatot létrehozva. A sárgarépaszeletek törhetnek meg a legjobban, mert ezek nem olyan flexibilisek, mint a cukkini és a padlizsán. A zöldségeket egészen addig tekerjük, amíg körülbelül akkora lesz, mint a sütőforma. A tekercset óvatosan a munkafelületről a sajttöltelékre emeljük (itt elkél egy segítő kéz) vagy csúsztatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. 40-50 percig sütjük. Ha a zöldség sötétedik, alufóliával letakarjuk, és továbbsütjük. Melegen szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 2 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
118 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: nehéz
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Spirál tarte, zöldséges tarte, zöldséges pite

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Palek
Palek Tue, 2019-06-25 09:49

Ez nagyon látványos! Vajon hidegen is fogyasztható-e?

luce
luce Thu, 2018-04-19 09:01

Nagyon jól néz ki, ötletes. Meg fogom csinálni!

580
finomliszt 190 g
1 csipet
vaj 110 g
víz 1 ek
mozzarella 100 g
gruyére sajt 100 g
parmezán sajt 100 g
tejföl 200 g
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
cukkini 4 közepes db
padlizsán 1 db
sárgarépa 4 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 20 ml