Gruyére sajt

Leírás

Kemény, világossárga színű, tehéntejből készült, eredetvédett svájci sajt. Édeskés és enyhén sós íze a sajt korával változik: a fiatal Gruyére sajtokat diós íz jellemzi, míg az idősebbek ízvilága jóval komplexebb. Tíz liter tejből készül egy kilogramm Gruyére sajt. Hasonló jellegű francia sajtok a Comté és a Beaufort. A Gruyére sajt, mivel jól olvad, sütéshez és fondühoz kiválóan alkalmas.

Gruyére sajt
413
Kalória
29.8g
Fehérje
0.4g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
33.2g
Víz
110g
Koleszterin
-
Élelmi rost
360mg
Cukor

100 g Gruyére sajt

fehérjetartalom

29.81 g

zsírtartalom

110030.689 g

szénhidráttartalom

0.36 g

víztartalom

33.19 g

gramm gruyére sajt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1011 mg

Nátrium

714 mg

Foszfor

605 mg

Magnézium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.081 g

Kolin

15.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.562 mg

E vitamin

0.28 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

29.81 g

Zsír

telített zsírsav

18.913 g

egyszeresen telített zsírsav

10.043 g

többszörösen telített zsírsav

1.733 g

koleszterin

110 g

ásványi anyagok

Kalcium

1011 mg

Vas

0.17 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

605 mg

Nátrium

714 mg

Cink

3.9 mg

Réz

0.032 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

14.5 µg

szénhidrát

cukor

0.36 g

víz

33.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.279 mg

Niacin - B3 vitamin

0.106 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.562 mg

Folát

10 µg

Kolin

15.4 mg

Retinol

268 µg

Béta-karotin

33 µg

E vitamin

0.28 mg

D vitamin

24 µg

K vitamin

2.7 µg

B12 vitamin

1.6 µg

A vitamin

271 µg

B6 vitamin

0.081 g

68 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek