r
Nosalty Logó

Őszi zöldséges pite brie sajttal

Nosalty
Őszi zöldséges pite brie sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

579
Kalória
12.8g
Fehérje
38.9g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
89.9g
Víz
97.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6952.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    5368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3409 micro
Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

hozzávalók a tésztához:

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.

hozzávalók a krémhez:

  1. A mascarponéhoz adjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, valamint a fűszereket, és az egészet alaposan összekeverjük.

hozzávalók a feltéthez:

  1. Ha elősült a tészta, hagyjuk kicsit kihűlni, addig előkészítjük a feltéteket. A rókagombát többszöri beáztatással mossuk tisztára, a burgonyát zöldséghámozóval szeljük vékonyra, az újhagymát karikázzuk fel haránt irányban, valamint szeleteljük fel a brie sajtot.
  2. A kihűlt pitealapot kenjük meg a mascarponés krémmel, majd díszítsük fel a sajttal és a zöldségekkel. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.
  3. Tálaláskor szórjuk meg borssal, nagy szemű sóval, valamint frissen aprított petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Igazi őszi ízek jellemzik ezt a mennyei zöldséges pitét, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ráadásul vasárnapi ebédként éppúgy megállja a helyét, mint egy házibuli vagy az utolsó őszi piknik egyik fogásaként. 

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...