Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos túrós kocka

Habos túrós kocka
Habos túrós kocka
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom túrós sütemény :-)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Túrókrém

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz alapanyagokat összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a joghurtot, kávét és az olajat is. Beleszitáljuk a lisztes keveréket, és sütőpapíros tepsibe simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben kb.15 percig "elősütjük".

Túrókrém

  1. A túrót és a többi hozzávalót alaposan kikeverjük.
  2. Az elősütött lapra simítjuk, és addig sütjük, amíg már nem remeg a túrós töltelék (30-35 perc).

Hab

  1. A tojásfehérjét kihabosítjuk, amikor félig felverődött, hozzáadjuk a citromlét, a porcukrot és végül a keményítőt is.
  2. A megsült süteményre simítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és 150 fokon szárítjuk, amíg a hab barnulni nem kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 790
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Romance

Mióta szakács: 2015.08.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós habos, habos túrós, túrós süti tojáshabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
szódabikarbóna 10 g
sütőpor 5 g
1 csipet
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vanília 0 ízlés szerint
joghurt 140 g
napraforgó olaj 80 ml
feketekávé 160 ml
tehéntúró 75 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 60 g
tejföl 5 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 10 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 1 teáskanál