Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-habos álom

Csokis-habos álom
Csokis-habos álom
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthető málnával, eperrel, erdei gyümölccsel egyaránt. Mivel nekem kicsit savanykás volt először erdei gyümölccsel, így vágtam bele 1/4 db banánt, ami kompenzálta, szóval ez elhanyagolható összetevő.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Hab

ajánlat

Érdemes növényi tejszínt használni, mert nekem sokkal jobban egyben maradt a habja, mint a tejesnél. Abba hiába tettem fixálót, összeesett. Ebbe pedig csak egy csepp citromlé kell. 

Ha elég magas a piskóta és kevés a habtejszín, akkor érdemes félbevágni a piskótát és megtölteni. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét a citromlével és a sóval habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  3. A lisztet sütőporral összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához. Itt szükség szerint tejet öntünk hozzá (max. 50 ml).
  4. Az étcsokoládét összetörjük, rákanalazzuk az olajat, majd mikróban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  5. A fehérje 1/4-ét kikanalazzuk, a masszához adjuk, és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ezután már óvatos mozdulatokkal, több részletben hozzáforgatjuk a maradék fehérjét.
  6. Előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük (alsó-felső), majd nyitott ajtónál pihentetjük 5-10 percig. Közben nekiállunk a habnak.

Hab

  1. A habtejszínt felverjük 1 csepp citromlével, és közben hozzáadjuk az 1 ek. porcukrot.
  2. A felvert habba fakanállal beleforgatjuk a gyümölcsöket. Ezután pedig rákenjük a piskóta tetejére.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adél06

Mióta szakács: 2018.06.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csokis piskóta, Tejszínhabos süti, Tejszínhabos csokis piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

502
tojás 5 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
tej 50 ml
étcsokoládé 180 g
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 1 csepp
1 csipet
növényi habtejszín 350 ml
erdei gyümölcs mix 20 dkg
banán 0.25 db
citromlé 1 csepp
porcukor 1 ek