r
Nosalty Logó

Ananászos habos almás

Marcsisef
Ananászos habos almás
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

665
Kalória
11.8g
Fehérje
112.3g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
173.3g
Víz
144.7g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
64g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    673.7 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1039.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    974 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 3986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megtisztítjuk, magházától megszabadítjuk, ésnagy lyukú reszelőn lereszeljük. A megtisztított ananászt apró kockákra vágjuk, az almához adjuk, és a vaníliás cukorral puhára pároljuk.
  2. A liszthez adjuk a sütőport, hozzáöntjük a tejet, és jól összekeverjük. A margarint a cukorral, a tojássárgájával, a citrom levével, reszelt héjával habosra keverjük, és a tejes liszthez adjuk. Alaposan összedolgozzuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 C-on kb.20 percig sütjük.
  4. A sütőből kivéve afélig sült tésztát baracklekvárral megkenjük, és rásimítjuk az almás, ananászos keveréket.
  5. A tojásfehérjét 15 dkg porcukorral habbá verjük, ráöntjük a sütemény tetejére, elsimítjuk.
  6. Sütőpapírral lefedjük, hogy a tojásfehérje ne égjen meg.
  7. Visszatesszük a sütőbe 160 C-on készre sütjük. Tűpróba szükséges!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 32X20X6

Amíg azon gondolkodtam, hogy mi legyen a story, addig a süti elfogyott.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek