Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos habos almás

Ananászos habos almás
Ananászos habos almás
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg azon gondolkodtam, hogy mi legyen a story, addig a süti elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, magházától megszabadítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A megtisztított ananászt apró kockákra vágjuk, az almához adjuk, és a vaníliás cukorral puhára pároljuk.
  2. A liszthez adjuk a sütőport, hozzáöntjük a tejet, és jól összekeverjük. A margarint a cukorral, a tojássárgájával, a citrom levével, reszelt héjával habosra keverjük, és a tejes liszthez adjuk. Alaposan összedolgozzuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 20 percig sütjük.
  4. A sütőből kivéve a félig sült tésztát baracklekvárral megkenjük, és rásimítjuk az almás, ananászos keveréket.
  5. A tojásfehérjét 15 dkg porcukorral habbá verjük, ráöntjük a sütemény tetejére, elsimítjuk.
  6. Sütőpapírral lefedjük, hogy a tojásfehérje ne égjen meg.
  7. Visszatesszük a sütőbe 160 C-on készre sütjük. Tűpróba szükséges!
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 32X20X6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 220
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos almás ananászos, ananászos almás kocka, tojáshabos almakocka ananásszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 4 db
tej 1.5 dl
sütőpor 1 ek
citrom 1 db
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 80 dkg
ananász 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 3 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 15 dkg