Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsumi szilvása

Zsumi szilvása
Zsumi szilvása
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt sütit elöszőr sárgabarackkal készítettem el. Nagy siker volt. Aztán úgy gondoltam, mivel itt a szilvaszezon, szilvával is finom lehet. Nem tévedtem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Az eredeti recept málnával készül, még nem próbáltam, de ki fogom és még ribizlivel is fincsi lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és megszórjuk fahéjas cukorral, majd állni hagyjuk. 
  2. A tésztához valókat jól összegyúrjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
  3. Megszórjuk édes morzsával és megrakjuk a lecukrozott szilvával.
  4. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd a tészta tetejére tesszük. Még 1 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Végül megszórjuk a tetejét kakaóporral és szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40x4 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 542
elküldve: 5
receptkönyvben: 290
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

zsumi

Mióta szakács: 2010.08.22.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás-habos süti, habos-szilvás süti

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

abonyka
abonyka Sun, 2011-08-28 22:24

Isteni volt a süti! Nekem kicsit édes volt, így legközelebb kevesebb cukorral készítem! Etette magát ez a finomság, pillanatok alatt elfogyott! De ugyanilyen gyorsan el is készíthető!!Ajánlom mindenkinek!
Köszönöm a receptet!

Chi00
Chi00 Tue, 2011-08-23 22:35

Szia!
Ma készítettem el a recepted, és nagyon finom lett. Én tettem egy kanál tejfölt is a tésztába, hogy könnyebben összeálljon, illetve az édes morzsa helyett darált diót tettem a szilva alá, mert van még korábbról. Mindenki tetszését elnyerte. :) Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!

porsi2
porsi2 Sun, 2011-07-17 13:21

Szia!
Épp most próbálom nem megenni az egészet a családom elől,amit sütöttem:).Nekem tökéletes,puha és omlós a tészta,a többi pedig habos-szaftos.Tényleg variálható,de szerintem a szilvás a nyerő.A női szeszélyre hasonlít,de annál sokkal jobb változat.Köszi,hogy feltetted.Recept kiírva a "nagy könyvembe":)Orsi

zsumi10
zsumi / zsumi10 Mon, 2011-07-18 22:14

Szia Orsi! Igazán nagyon örülök,hogy tetszik és bevált a recept.További jó sütögetést,élvezd a munkád gyümölcsét elvégre ami finom az finom.:)) Zsumi

zsumi10
zsumi / zsumi10 Tue, 2010-09-07 21:35

Szia Kicsicsbe!Én a szilvát csak rászórtam,úgy hogy valamelyik vágott felével lefelé és valamelyik lefelé volt.A tészta nem lesz vastag és nem fogja körül ölelni a szilvákat.Pont olyan mint ahogy rászórtad.Miután kihűlt,csak akkor szeleteld.Bocs a késői írásért,de épp most értem haza a munkából.Remélem sikerül a sütid.Szorítok.Zsumi

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Tue, 2010-09-07 14:55

Kedves Zsumi!

A szilvát te hogy tetted? A vágott felével lefordítva vagy a "hátára"?
A tésztának milyen vastagnak kell lennie hogy jól vágható legyen? A tészta feljön?.... vagyis a szilvákat körülöleli majd vagy olyan "mintha csak rátettem volna" forma lesz a szilva?

Estére szeretném megcsinálni a sütit..épp van pár feles szilvám otthon!

zsumi10
zsumi / zsumi10 Tue, 2010-09-07 11:28

Nagyon szívesen,ha bármi kérdésed van még a sütivel kapcsolatban nyugottan kérdez.

zsumi10
zsumi / zsumi10 Tue, 2010-09-07 09:21

Szia Ildibildi!Édes morzsa pl:háztartási keksz darálva.Amikor a tésztát megfelelő tepsi méretre nyújtottad és helyezted,akkor megszórod darált háztartási keksszel,hogy a cukrozott szilva levét sütés közben felszívja és ne ázzon el a tészta.Jó sütögetést! Zsumi

1188
finomliszt 25 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 4 db
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukor 3 ek
szilva 1 kg
cukor 15 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg