Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-narancsos sütőtökleves pirított magvakkal

Gyömbéres-narancsos sütőtökleves pirított magvakkal
Gyömbéres-narancsos sütőtökleves pirított magvakkal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Nagyon egyszerű & nagyszerű, gyors leves, akár melegen vagy hidegen is fogyasztható!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajon megpároljunk egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kisebb, megtisztított, felkockázott sütőtököt. Só, bors porgyömbér és delikát ízlés szerint.
  2. Annyi narancslével engedjük fel főni, hogy éppen csak ellepje. Mikor látszik, hogy a tök megfőtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve hozzákeverjük habverővel 200 ml főzőtejszínt, majd tejjel a megfelelő sűrűségűre hígítjuk. Újra összeforralás után kész is!
  3. Míg fő a leves, serpenyőben megpirítunk néhány aprószemes magkeveréket (szezámmag, lenmag, napraforgómag) .
  4. Csészébe merjük a kész levest, nyomunk rá egy-két gombóc tejszínhabot, ami alá leheletnyi tökmagolajat húzunk, és a csíkokra finoman rászórjuk a pirított magokat.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 236
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsigi

Mióta szakács: 2016.10.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Gyömbéres-narancsos sütőtökleves pirított magvakkal leheletnyi tökmagolajjal tejszínhabbal 2016 ősz jegyében

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
sütőtök 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
narancslé 6 dl
főzőtejszín 200 ml
tej 1 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
gyömbérpor 1 csipet
tejszínhab 4 teáskanál
tökmagolaj 1 ek
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
napraforgómag 1 ek