Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves csipetkével Misi apától

Gulyásleves csipetkével Misi apától
Gulyásleves csipetkével Misi apától
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az étel a másnapra megmaradt marhapörköltből szoktuk csinálni, de frissen a legjobb.

hozzávalók / 10 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst kb. 2x2-es kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
  2. A szalonnát egy megfelelő méretű edényben vagy bográcsban üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral pótolhatjuk).
  4. Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt.
  5. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével). Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
  6. A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt víz hozzáadásával pótolhatjuk)
  7. Míg a pörköltünk rotyog, addig megpucoljuk a zöldségeket.
  8. Mikor a pörköltünk már félpuhára főtt, hozzáadjuk a pirospaprikát, hagyjuk egy kis ideig rotyogni, majd hozzáadjuk a zöldségeket a zeller zöldjével együtt (de a krumplit még nem, mert az szétfőne, mire kész a gulyásunk).
  9. Felöntjük vízzel, kb. annyival, hogy 2-3 ujjnyival ellepje az egészet, hagyjuk főni tovább.
  10. Mihelyst a hús és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a krumplit és a csipetkét, ha ezek megfőttek, máris tálalhatjuk finom friss paraszt kenyérrel.

Csipetke elkészítése:

  1. A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.
  2. Ezt követően jöhet a liszt, jól összegyúrjuk.
  3. Majd lisztezett kézzel az ujjunk közötti csavarással elcsipegetjük a tésztát, egy picit mindig rázogassuk meg egy pici lisztben.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 392
elküldve: 8
receptkönyvben: 53
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

bográcsgulyás, gulasch, marhagulyás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
marhahús 2 kg
füstölt szalonna 40 dkg
vöröshagyma 1 kg
paradicsom 1.2 kg
zöldpaprika 0.5 kg
hegyes erős paprika 1 db
fokhagyma 1.5 fej
majoranna 2 ek
bors 2 ek
kakukkfű 1.5 ek
babérlevél 5 db
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
sárgarépa 7 db
fehérrépa 4 db
zeller 1 nagy db
burgonya 2 kg
víz 2.5 l
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
1 csipet