r
Nosalty Logó

Gulyásleves 1.

Muci
Gulyásleves 1.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

413
Kalória
38.2g
Fehérje
34.6g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
809.3g
Víz
108.9g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 44 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    809.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3083 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    6360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    3237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    12332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 1653 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla.
  2. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. Ráhintjük a fűszerpaprikát és felenegedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje (kb. 2 dl). Hozzáadjuk a pirosaranyat, a sót, a paradicsomot, a paprikát és lefedve, kb. 2 óra alatt puhára főzzük a húst. Ha szükséges, a vizet időnként pótoljuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, a zellert felkockázzuk.
  4. Egy fazékban, a maradék zsíron megdinszteljük a felaprított zöldségeket és 2 liter vízzel felengedjük. Egy teatojásba tesszük a borsot, a köménymagot és a babérlevelet. A teatojást a levesbe dobjuk. Vegetával és 1/2 tk sóval ízesítjük. Félpuhára főzzük.
  5. Az időközben megpuhult húst hozzáadjuk a leveshez, beletesszük a megpucolt, apróra kockázott burgonyát is. Addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
  6. Ezalatt elkészítjük a csipetkét: a tojásból, lisztből és sóból kemény tésztát gyúrunk és külön kis fazékban, forrásban lévő vízben kifőzzük az előzetesen elcsipkedett tésztát. Leszűrjük és a leveshez adjuk.
  7. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

Ritkán készítek gulyáslevest, egyrészt mert a család nagy része nem lelkesedik érte, másrészt elég hosszadalmas procedúra. Viszont a mostani gulyásleves olyan jól sikerült, hogy mindenki többször szedett belőle.

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Most kiderül, mennyi ideig is kéne valójában zuhanyoznunk

Egy forró, hosszú zuhany igazi jutalomnak tűnhet egy stresszes nap után – de a bőröd, a pénztárcád és a Föld szempontjából korántsem mindegy, meddig állsz a víz alatt. Szakértők szerint létezik egy határ, ami után a wellness már inkább káros, mint pihentető.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...