r
Nosalty Logó

Gulyásleves Amy-től

NS
Gulyásleves Amy-től
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

329
Kalória
26.5g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
16.6g
Zsír
706g
Víz
76g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2480 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8654.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    5589 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    4235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    847 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    14881 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4524 micro
Összesen 1965 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. Előveszünk egy nagyméretű lábost, felolvasztjuk benne a zsírt, és rádobjuk a kockára vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, és sűrűn kevergetjük, hogy ne égjen oda.
  2. Ha kifehéredett a hús, akkor hozzáadjuk a fűszereket, a krémeket, és belenyomjuk a fokhagymát is. Kicsit átforgatjuk fakanállal, és mehet rá kb. 3 liter víz.
  3. Fedő alatt 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük az összes megpucolt és felaprított zöldséget, kivéve a krumplit. Kb. 1 órán keresztül fedővel a tetején főzzük, kis lángon.
  4. Az idő elteltével megkóstoljuk a húst (ha igényel sót, borsot, pótoljuk), ha puha, akkor beletesszük a meghámozott és felaprított krumplit, még 20 percig főzzük, és ha a krumpli is megfőtt, tálalhatjuk.
  5. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

Néha egy kis tejfölt is szoktam magamnak beletenni, bár a családom férfi tagjai szerint elrontom vele az ízét.:) Nekem ízlik úgy is! Még csipetkét lehet tenni bele: 2 ek liszt, 1 tojás, pici só. Jó alaposan összekeverjük, és nokedliszaggatón, vagy két kanál segítségével bele"csipetkézzük" a levesbe, miután megfőtt minden. :)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek