r
Nosalty Logó

Gulyásleves 5. -sertéshúsból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Becsei Ágnes
Gulyásleves 5. -sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1552 micro
  • β-karotin
    4627 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7759 micro
  • β-karotin
    23135 micro
  • β-crypt
    1001 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    4491 micro
Összesen 3104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük és beletesszük a felkockázott húst. Megsózzuk, kissé lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleszórjuk a többi fűszert is.
  2. Ha kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a megtisztított, kettéhasított zöldségeket is.
  3. Mikor már majdnem jó a hús, beletesszük a felkockázott burgonyát, ismét felöntjük vízzel, utána sózzuk és készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 223
  • Össznézettség: 207116
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyásleves 5. -sertéshúsból
Becsei Ágnes 100 recept

A férjemtől kaptam 3 éve karácsonyra egy receptkönyvet, és abból néztem ezt a levesreceptet ki. A fűszerezés mondjuk már saját továbbfejlesztés. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...