Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel

Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hó végi fagyasztóban történt "látogatás", valamint a spájz és hűtő tartalmának felmérési eredményeként született ez az étel. Ízletes és finom lett.

hozzávalók / 5 adag

A raguhoz

A körethez

ajánlat

Készíthetjük több fajta gombából, sőt több gombát is tehetünk bele, így az íze még finomabb lesz. Tálalhatunk más tésztát a szósszal, fusilli, rigatone, amit szeretünk, illetve találunk a spájzban... Tálaláskor feltétlenül reszelni való sajtot kínáljunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a felcsíkozott bacont kissé pirítsuk meg, tegyük rá a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, pici sóval (késhegynyi) fedő alatt pároljuk puhára kis lángon.
  2. Beletesszük a zöldbabot, zöldborsót, a frissen felszeletelt gombát (lehet más fajta vagy akár több fajta is), a darabos paradicsomot, a zöldfűszereket, a fűszereket, és fedő alatt főzzük kis lángon kb. 40 percig. Néha óvatosan keverjük meg, és kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Kóstoljuk meg a zöldségeket, ha már puha, akkor tesszük bele a pirospaprikát, amivel épp csak pár percet forr, majd beletesszük a virslikarikákat. Ha felforrt, akkor tegyük bele a cukrot, azzal csak rottyan egyet és kész, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
  4. A lobogó sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálaljuk a szósszal.
  5. Tálaláskor reszelt sajttal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 014
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabos-gombás paradicsomszósz spagettivel, zöldséges szósz, gombaszósz zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kukori00
kukori00 Mon, 2013-03-18 18:14

Szia Éva!Isteni finom a recepted! Elkészítettem, nekem is és férjemnek is nagyon ízlett! Köszönöm a receptet! Üdv, Kinga.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-19 11:06

Kedves Kinga!

Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett. :)
Kedves egészségetekre! :)
Szép napot, és várjuk a tavaszt :-D

Éva-Anyóca

1093
olívaolaj 3 ek
főzőhagyma 2 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
zöldbab 200 g
zöldborsó 250 g
csiperkegomba 500 g
csiperkegomba 250 g
konzerv paradicsom 800 g
bors 0 ízlés szerint
oregánó 4 tk
bazsalikom 3 tk
petrezselyem 5 tk
zellerlevél 3 db
fűszerpaprika 3 teáskanál
bacon 15 dkg
virsli 280 g
cukor 3 teáskanál
spagetti tészta 750 g
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
sajt 10 dkg