r
Nosalty Logó

Joghurtos-lilahagymás penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Joghurtos-lilahagymás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1387 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 3105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, összemelegítjük őket, beletesszük a lilahagymát, és lassú tűzön, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát kifőzzük al dentére.
  4. Ha a lilahagyma puhára főtt-sült, rátesszük a curryt, kettőt kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a joghurtot is.
  5. Átforgatjuk, csak annyi ideig hagyjuk a tűzön, amíg a joghurt is átmelegszik.
  6. A tésztát tányérokra szedjük, és igazságosan elosztjuk rajtuk a szószt.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23290
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Tálaláskor tehetünk rá extra joghurtot, és megszórhatjuk korianderzölddel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept arra van, hogy ha se kedvem, se időm sokáig a konyhában állni, meg késő is van, és alig van valami a hűtőben, akkor nem kell sajtos-tejfölös tésztával táplálnom magam. Nem mintha az nem lenne jó, igazi finom kis nosztalgikus-egyetemes hangulata van. :-) Ha a hagymapuccantást túléltük, (kb negyed óra, ha egy kilóval dolgozunk) akkor tényleg pik-pakk megvan, izgalmas, érdekes, kicsit indiai jellegű, kicsit hűtőtakarító...jó ahogy van na! :-) Randira sietőknek, gyomorfájósoknak nem ajánlom, mindenki másnak igen. A receptet Stahl Judit Végre otthon című szakácskönyvéből lestem ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek