r
Nosalty Logó

Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1085 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 5427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 158 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 1085 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11438 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    677 mg
  • Kálcium
    2090 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    4139 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    2237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2249 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    4327 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    8662 micro
Összesen 5427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    637 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajon a felcsíkozott bacont kissé pirítsuk meg, tegyük rá a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, pici sóval (késhegynyi) fedő alatt pároljuk puhára kis lángon.
  2. Beletesszük a zöldbabot, zöldborsót, a frissen felszeletelt gombát (lehet más fajta vagy akár több fajta is), a darabos paradicsomot, a zöldfűszereket, a fűszereket, és fedő alatt főzzük kis lángon kb. 40 percig. Néha óvatosan keverjük meg, és kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Kóstoljuk meg a zöldségeket, ha már puha, akkor tesszük bele a pirospaprikát, amivel épp csak pár percet forr, majd beletesszük a virslikarikákat. Ha felforrt, akkor tegyük bele a cukrot, azzal csak rottyan egyet és kész, kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
  4. A lobogó sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és tálaljuk a szósszal.
  5. Tálaláskor reszelt sajttal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3314
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Készíthetjük több fajta gombából, sőt több gombát is tehetünk bele, így az íze még finomabb lesz. Tálalhatunk más tésztát a szósszal, fusilli, rigatone, amit szeretünk, illetve találunk a spájzban... Tálaláskor feltétlenül reszelni való sajtot kínáljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-zöldbabos-borsós szósz spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

A hó végi fagyasztóban történt "látogatás", valamint a spájz és hűtő tartalmának felmérési eredményeként született ez az étel. Ízletes és finom lett.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek