Gombás rizs tonhallal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
TBigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
113g csiperkegomba24 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
63g rizottó rizs224 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g chili0 kcal
-
20g tonhalkonzerv40 kcal
-
20 kcal
Összesen
404
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
450g csiperkegomba96 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g chili0 kcal
-
80g tonhalkonzerv158 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
1610
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1g olívaolaj9 kcal
-
28.4g csiperkegomba6 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
10.1g sárgarépa4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
31.5g paradicsomlé5 kcal
-
15.8g rizottó rizs56 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
Összesen
102
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3291 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11297 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
404
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2705.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1177 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1364 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 376 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 800 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45186 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
1610
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 312 micro
-
β-karotin 829 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2847 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
45 dkg csiperkegomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dl paradicsomlé
-
25 dkg rizottó rizs
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1.5 ek cukor
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
- Megtisztítjuk a zöldségeket. A gombát és a vöröshagymát apróra daraboljuk, a répát sajtreszelőn finomra reszeljük. A fokhagymát én nem szoktam összezúzni, inkább apró kockákra vágom.
- Felhevítjük az olajat, üvegesre sütjük benne a vöröshagymát, majd hozzátesszük a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és elkezdjük dinsztelni. Amikor már kezd elforrni a leve, hozzátesszük a répát is, és néhány percig még így együtt dinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a rizst, ráöntjük a paradicsomlevet, és közepesre állítjuk a lángot. Ne felejtsük el rendszeresen kevergetni, mert hajlamos lehet leragadni!
- Ha tehetem friss zöld fűszereket használok, ráadásul nagyon szeretem az erőteljes ízeket. Ezért egy szép nagy marékkal szoktam belőlük leszedni, megmosni és nem túl apróra darabolni. Ezeket is hozzáadjuk leendő rizottónkhoz. Tehetünk bele egy kis cukrot, de ez el is hagyható.
- Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve. Előfordulhat, hogy ekkor még kemény a rizs, ebben az esetben egy kis vizet adjunk hozzá, hogy meg tudjon puhulni. A rizs puhaságának ellenőrzésekor a sót is pótoljuk, ha szükségesnek érezzük.
- Amikor már majdnem kész, beletesszük a tonhalat, amit jól szétkeverünk, hogy ne maradjon nagy darabokban, mindenhova jusson belőle. Aki szereti a pikáns ízeket, tehet hozzá még egy kis chilit is, de csak óvatosan, főleg ha frissen őrölt fekete borsot használtunk korábban!
- Tálaláskor megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. "Jó étvágyat az ebédhez, jó ebédet az étvágyhoz!"
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1269
- Feltöltés dátuma: 2017. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
TBigi
1 recept
Néhány évembe és anyu sok, furcsa pillantásába került ugyan, de sikerült kikísérleteznem a világ legjobb rizottóját. Na jó, lehet, hogy csak szerintem a legjobb. Azt is elhiszem bárkinek, hogy ez igazából nem is rizottó, csak valami "szottyos rizs", de a lényeg, hogy nagyon finom! ... és még az örökké szkeptikus páromat is le tudtam nyűgözni vele!