Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rizs tonhallal

Gombás rizs tonhallal
Gombás rizs tonhallal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány évembe és anyu sok, furcsa pillantásába került ugyan, de sikerült kikísérleteznem a világ legjobb rizottóját. Na jó, lehet, hogy csak szerintem a legjobb. Azt is elhiszem bárkinek, hogy ez igazából nem is rizottó, csak valami "szottyos rizs", de a lényeg, hogy nagyon finom! ... és még az örökké szkeptikus páromat is le tudtam nyűgözni vele!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket. A gombát és a vöröshagymát apróra daraboljuk, a répát sajtreszelőn finomra reszeljük. A fokhagymát én nem szoktam összezúzni, inkább apró kockákra vágom.
  2. Felhevítjük az olajat, üvegesre sütjük benne a vöröshagymát, majd hozzátesszük a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és elkezdjük dinsztelni. Amikor már kezd elforrni a leve, hozzátesszük a répát is, és néhány percig még így együtt dinszteljük.
  3. Ezután hozzáadjuk a rizst, ráöntjük a paradicsomlevet, és közepesre állítjuk a lángot. Ne felejtsük el rendszeresen kevergetni, mert hajlamos lehet leragadni!
  4. Ha tehetem friss zöld fűszereket használok, ráadásul nagyon szeretem az erőteljes ízeket. Ezért egy szép nagy marékkal szoktam belőlük leszedni, megmosni és nem túl apróra darabolni. Ezeket is hozzáadjuk leendő rizottónkhoz. Tehetünk bele egy kis cukrot, de ez el is hagyható.
  5. Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve. Előfordulhat, hogy ekkor még kemény a rizs, ebben az esetben egy kis vizet adjunk hozzá, hogy meg tudjon puhulni. A rizs puhaságának ellenőrzésekor a sót is pótoljuk, ha szükségesnek érezzük.
  6. Amikor már majdnem kész, beletesszük a tonhalat, amit jól szétkeverünk, hogy ne maradjon nagy darabokban, mindenhova jusson belőle. Aki szereti a pikáns ízeket, tehet hozzá még egy kis chilit is, de csak óvatosan, főleg ha frissen őrölt fekete borsot használtunk korábban!
  7. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. "Jó étvágyat az ebédhez, jó ebédet az étvágyhoz!"
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TBigi

Mióta szakács: 2017.11.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás rizottó tonhallal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
olívaolaj 2 ek
csiperkegomba 45 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomlé 5 dl
rizottó rizs 25 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 1.5 ek
chili 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 8 dkg
parmezán sajt 2 dkg