Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-sonkás rizs

Ananászos-sonkás rizs
Ananászos-sonkás rizs
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom rizses étel. Sonka helyett elkészíthetjük csirkemellel is. Tüzesebbé tehetjük az ételünket apróra vágott chili paprikával, vagy ízesíthetjük kevés sambal oelek-kel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst enyhén sós vízben, kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A hagymát, fokhagymát, gyömbért, sárgarépát meghámozzuk. A fokhagymát, gyömbért apróra, a sárgarépát és a hagymát kockákra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
  3. Az olívaolajat felforrósítjuk, rászórjuk a sonkát, és kb. 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük.
  4. A visszamaradt zsiradékban, kb. 5 percig dinszteljük a kétféle hagymát, gyömbért és a sárgarépát. Majd hozzáadjuk a zöldborsót, és lefedve további kb. 5 percig dinszteljük, míg a sárgarépa és a zöldborsó megfő.
  5. Majd hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt, a gyűrűkre vágott újhagymát, a kukoricát, a rizst, és az előpirított sonkát. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és a szezámolajjal.
  6. Folyamatosan kevergetve, kb. 2 percig pirítjuk. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 414
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hawaii rizs, sonkás-zöldséges rizses egytál, ananászos rizs sonkával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528
rizs 150 g
olívaolaj 1 ek
főtt sonka 100 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
gyömbér 1 cm
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
csemegekukorica 50 g
zöldborsó 50 g
ananászkonzerv 125 g
újhagyma 2 közepes db
szójaszósz 1.5 ek
szezámolaj 0.5 ek
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl