r
Nosalty Logó

Gombás paradicsomos nyúlragu házi cavatelli tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Gombás paradicsomos nyúlragu házi cavatelli tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

A ragu

Összesen 364 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

A ragu

Összesen 1451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

A ragu

Összesen 93 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4032 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 364 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 1451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1033 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Tészta

A ragu

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, míg szép sima, fényes nem lesz a felülete.
  2. Fóliával letakarva 20 percre félretesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk 1 mm vékonyra, és előbb ujjnyi széles csíkokra, majd téglalapokra vágjuk fel (attól függ, milyen hosszú tésztát szeretnénk, kb 2-3 cm), és ujjbegyünket belenyomva alulról felfele sodorjuk fel a tésztalapot.
  4. Lobogó, sós vízben 3 perc alatt főzzük meg, szűrővel halásszuk ki, és azonmód tegyük át a kész raguba.

A ragu

  1. A vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük egy kanál olajon, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt nyúlgerincet, fehéredésig pirítjuk.
  2. Ha a hús már mindenütt fehér, hozzáadjuk a fűszereket, a feldarabolt koktélparadicsomot és a negyedelt gombát. Együtt pirítjuk 1-2 percig, majd aláöntjük a bort.
  3. Addig forraljuk, míg elszáll a bor alkoholtartalma (1 perc), és jöhet a konzervparadicsom. Együtt még 4-5 percig pároljuk, majd a kifőtt tésztát hozzáadjuk, összeforgatjuk, és már tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2440
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás paradicsomos nyúlragu házi cavatelli tésztával
Évi néni 1830 recept

Reggel láttam a TV-ben ezt az ételt elkészíteni, csak rákkal. Mivel rákom nem volt a hűtőben, így a nyúlgerincet választottam, de tökéletes lehet csirkéből is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

A ragu

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!