Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált zsályás nyúlcomb

Konfitált zsályás nyúlcomb
Konfitált zsályás nyúlcomb
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne ijedjen meg senki a látott kalóriától, hiszen csak a kacsazsírban sütjük meg a húst, de nem esszük meg utána, viszont isteni omlós lesz a pecsenyénk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlcombot sózzuk, borsozzuk, vastag falú lábasba (én öntöttvasban készítettem) tesszük négy levél zsálya és egy megtisztított lila hagyma társaságában, és felöntjük annyi kacsazsírral, ami teljesen ellepi a húst.
  2. A sütőt előmelegítjük 95-100 fokra, és abba helyezzük a lábast. Magára hagyhatjuk két órára, ekkor ellenőrizzük, teljesen megpuhult-e. Ha elkészült, 1-2 ek kacsazsíron serpenyőben megpirítjuk kicsit a külsejét.
  3. Ugyanekkor a serpenyőben pillanatok alatt átsütünk néhány friss zsályalevelet.
  • sütési hőfok: 95°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x24x12 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyúlcomb kacsazsírban sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2015-06-26 12:29

Kedves Éva!
Végre nem kell a fejemet törnöm, hogyan lehet egyszerűen konfitálni. Nagyon jó ötlet , köszönet érte. Kacsamellel ki is fogom próbálni. További sok jó ötletet és receptet kívánok:
Zoli

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2015-06-26 19:47

Nagyon finom, omlósak a konfitált húsok, de utólag szerintem érdemes mindegyikre 1-2 percig rápirítani, hogy a burka ropogós legyen.

2561
kacsazsír 50 dkg
nyúlcomb 50 dkg
zsálya 4 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 közepes db