r
Nosalty Logó

Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival

Évi néni
Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

867
Kalória
60.7g
Fehérje
117.6g
Szénhidrát
15g
Zsír
152.1g
Víz
161.3g
Koleszterin
19g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Összesen 867 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Összesen 3461 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Összesen 241 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 867 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1051 mg
  • Foszfor
    2953 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    470.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

Víz

  • Összesen
    608.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1825 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3461 kcal
  • 18% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1149 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A ravioli tésztája

  1. A tésztához valókat késes robotgépbe mérjük, és azzal gyorsan összegyúrjuk. Ha a tészta nem áll össze, egy kanálnyi hideg vizet adhatunk hozzá.
  2. A meggyúrt tésztát folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm-es átmérőjű derelyevágóval köröket szabunk ki belőle.
  4. A derelyevágóba visszatesszük a tésztát, és egy-egy púpozott teáskanálnyi babpürét töltünk bele, majd összehajtjuk a két szárát, összenyomjuk a tésztát. Amikor kiemeltük a formából, a két végénél fogva a tésztát összeillesztjük, összenyomjuk, hogy egy szép, szabályos kalapformát kapjunk. Hűtőbe tesszük fél órára dermedni.
  5. A raviolikat lobogó, sós vízben addig főzzük kis adagokban, míg feljönnek a víz tetejére, majd kihalásszuk, lecsepegtetjük őket, és egy forró serpenyőben egy kanál olívaolajon átmelegítjük.

Ravioli tölteléke

  1. A sült babkonzervről lecsepegtetjük a levét, leöblítjük.
  2. Késes robotgépben egy nagyobb aszalt paradicsommal, sóval, borssal és a paradicsomról vett fűszeres olívaolajjal pürésítjük.
  3. A pürét a fent leírtak szerint tésztába töltjük.

Sült nyúlgerinc

  1. A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes, vastag falú serpenyőben felhevített 1 kanál olívaolajon minden oldalát megpirítjuk, hogy színt kapjon.
  2. Mikor körbesütöttük, ráhintünk egy kevés kakukkfüvet, és meglocsoljuk 1 dl fehérborral. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd a fedőt levéve erős tűzön pirítjuk, míg a bor felére csökken.
  3. A húst a leírtak szerint lencsesaláta ágyon tálaljuk, melyet meglocsolhatunk a maradék szafttal, amit egy kanál vajjal besűrítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 10 p

Tovább gondolom, mit is főznék "A Konyhafőnök" c. műsorban az ottani alapanyagokból. Ezt az ételt a már leírt francia lencsesalátán tálaltam. A babpüréből 24 db raviolit tudtam megtölteni. Szerencsére a fele tésztám megmaradt, így tagliatellét készítettem belőle, amiből néhány perc alatt újabb finom fogást varázsolhatok.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek