Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival

Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival
Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon paradicsomos raviolival
73 perc / előkészület: 60 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tovább gondolom, mit is főznék "A Konyhafőnök" c. műsorban az ottani alapanyagokból. Ezt az ételt a már leírt francia lencsesalátán tálaltam. A babpüréből 24 db raviolit tudtam megtölteni. Szerencsére a fele tésztám megmaradt, így tagliatellét készítettem belőle, amiből néhány perc alatt újabb finom fogást varázsolhatok.

hozzávalók / 4 adag

A ravioli tésztája

Ravioli tölteléke

Sült nyúlgerinc

Szólj hozzá!

elkészítés

A ravioli tésztája

  1. A tésztához valókat késes robotgépbe mérjük, és azzal gyorsan összegyúrjuk. Ha a tészta nem áll össze, egy kanálnyi hideg vizet adhatunk hozzá.
  2. A meggyúrt tésztát folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm-es átmérőjű derelyevágóval köröket szabunk ki belőle.
  4. A derelyevágóba visszatesszük a tésztát, és egy-egy púpozott teáskanálnyi babpürét töltünk bele, majd összehajtjuk a két szárát, összenyomjuk a tésztát. Amikor kiemeltük a formából, a két végénél fogva a tésztát összeillesztjük, összenyomjuk, hogy egy szép, szabályos kalapformát kapjunk. Hűtőbe tesszük fél órára dermedni.
  5. A raviolikat lobogó, sós vízben addig főzzük kis adagokban, míg feljönnek a víz tetejére, majd kihalásszuk, lecsepegtetjük őket, és egy forró serpenyőben egy kanál olívaolajon átmelegítjük.

Ravioli tölteléke

  1. A sült babkonzervről lecsepegtetjük a levét, leöblítjük.
  2. Késes robotgépben egy nagyobb aszalt paradicsommal, sóval, borssal és a paradicsomról vett fűszeres olívaolajjal pürésítjük.
  3. A pürét a fent leírtak szerint tésztába töltjük.

Sült nyúlgerinc

  1. A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes, vastag falú serpenyőben felhevített 1 kanál olívaolajon minden oldalát megpirítjuk, hogy színt kapjon.
  2. Mikor körbesütöttük, ráhintünk egy kevés kakukkfüvet, és meglocsoljuk 1 dl fehérborral. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, majd a fedőt levéve erős tűzön pirítjuk, míg a bor felére csökken.
  3. A húst a leírtak szerint lencsesaláta ágyon tálaljuk, melyet meglocsolhatunk a maradék szafttal, amit egy kanál vajjal besűrítünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sült nyúlgerinc lencsesaláta ágyon sült babbal töltött paradicsomos raviolival, babpürés ravioli nyúlpecsenyével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

867
rétesliszt 25 dkg
tojás 2 db
szárított paradicsom 3 db
1 csipet
fehérbab 425 g
szárított paradicsom 1 db
olívaolaj 1 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
nyúlhús 50 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
fehérbor 1 dl