r
Nosalty Logó

Borban párolt fűszeres nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Borban párolt fűszeres nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Összesen 4092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5711.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1996.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 4092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Elkészítés

Nyúlcomb

  1. A fokhagymát vágjuk fel vékony csíkokra.
  2. A nyúlcombot ezután tűzdeljük meg a felcsíkozott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel.
  3. A baconszeleteket helyezzük egymás mellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd tegyük rá a befűszerezett húst, és csomagoljuk be.
  4. Egy tepsibe öntsük bele a bort, helyezzük egymás mellé a combokat, majd fedjük le fóliával.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára.
  6. Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, öntsük le a felesleges levet, majd tegyünk helyette zsírt, és a sütőbe visszatéve, süssük szép pirosra a húst.

Gyömbéres szőlőragu

  1. Közben készítsük el a szőlőragut, és ízlés szerint köretet.
  2. A szőlőszemeket vágjuk félbe, majd egy hegyes késsel, magozzuk ki (érdemes minél nagyobb szemű szőlőt választani).
  3. Egy serpenyőbe melegítsük habosra a mézet, majd öntsük fel a borral. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a vaníliás cukrot, a citrom levet, a citromhéjat, a szegfűszeget, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
  4. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pároljuk pár percig (arra figyeljünk nehogy a szőlőszemek túlpuhuljanak).
  5. A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá a szőlőhöz. Ezután egy keverőkanállal óvatosan keverjük, fogassuk össze, majd pár pillanat alatt sűrítsük be.
  6. Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült nyúlcombot, kanalazzuk mellé a köretet és a szőlőragut, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 152
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Nyúlcomb

Gyömbéres szőlőragu

Címlapról ajánljuk

Indul a projekt, ami segít jobban átlátni a boltok „fenntartható”...

Ugyan mindannyian törekszünk arra, hogy vásárlásaink során a fenntarthatóbb és egészségesebb termékeket emeljük le a polcról, ez a döntés sajnos nem mindig ilyen egyszerű vagy egyértelmű. Ezen a helyzeten próbál majd javítani a Consumers' Understanding of Eating Sustainably nevet viselő európai uniós projekt, amelyben a Tudatos Vásárlók Egyesülete is résztvesz.

Nosalty

További cikkek