r
Nosalty Logó

Gombás-citromos lazac párolt zöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Gombás-citromos lazac párolt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazac

Gomba

Zöldségek

Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazac

Gomba

Zöldségek

Összesen 1593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazac

Gomba

Zöldségek

Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3035 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    2192 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12140 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4428 micro
Összesen 1593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Lazac

Gomba

Zöldségek

Elkészítés

Lazac

  1. A lazacszeleteket locsoljuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A citromot vékonyan szeleteljük fel.

Gomba

  1. A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  2. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.

Zöldségek

  1. A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig, hogy egy kicsit összeessen.
  2. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, öntsük fel a borral, és pároljuk tovább.
  3. Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
  4. Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát. Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.
  6. Tálaláskor a sütőpapírral együtt helyezzük tányérra a gombás-zöldséges lazacot, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint a zöldséget át is kanalazhatjuk a tányérra, majd helyezzük mellé a lazacszeletet, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 464
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Lazac

Gomba

Zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek