adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 ek méz
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
30 dkg tészta
892
Kalória
50g
Fehérje
93.5g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
250.8g
Víz
135.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
892
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2676
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 250.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 726 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
892
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150 g
Zsír
-
Összesen 106.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3733.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2111 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 280.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 752.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 2179 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 756 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
2676
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
196
kcal
Elkészítés
- A lime és citrom levét és reszelt héját összekeverjük a reszelt gyömbérrel, az olívaolajjal, egy tálban ebbe a páclébe tesszük a lazac szeleteket, és hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
- Vajat forrósítunk, beletesszük a megpácolt lazacot, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
- A hátramaradt vajhoz hozzáöntjük a páclevet, és felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínben elkevert keményítőt, és besűrítjük.
- A lazacot kifőtt tésztával és a citromos szósszal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 10 p
Gyors ebéd.