r
Nosalty Logó

Citromos-gyömbéres lazac

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromos-gyömbéres lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 892 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2676 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    726 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 892 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    2179 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 2676 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lime és citrom levét és reszelt héját összekeverjük a reszelt gyömbérrel, az olívaolajjal, egy tálban ebbe a páclébe tesszük a lazac szeleteket, és hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
  2. Vajat forrósítunk, beletesszük a megpácolt lazacot, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  3. A hátramaradt vajhoz hozzáöntjük a páclevet, és felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínben elkevert keményítőt, és besűrítjük.
  4. A lazacot kifőtt tésztával és a citromos szósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 41049
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos-gyömbéres lazac
Évi néni 1830 recept

Gyors ebéd.

Hozzászólások

csatadi.nora

Nagyon egyszer? és finom, köszönöm.

Évi néni

Köszönöm szépen és azt is, hogy ezt választottad. Szép napot kívánok! Üdv: Évi néni

IldiTweety2

Szuper recept! Én a páclébe belecsempésztem egy kis narancsot is. Finom, citrusos..... Egyszer?, gyors és nagy sikert aratott! :)

Évi néni

Köszönöm szépen. Biztosan ínycsiklandóvá tette a narancs,. Jó ötlet. Gratulálok. Szép napot! Üdv: Évi néni

endivia

A mézet mihez használjuk? A páchoz vagy kés?bb a szószhoz? Köszi :)

Évi néni

A szószhoz. De a páchoz is el tudom képzelni, mert akkor a hal külsején karamellizálódik. Ki fogom így is próbálni. Üdv: Évi néni

Kodia1

Erre esett a választás karácsonykor. Isteni finom volt, csak a tésztával nem esett olyan jól, mint krumplival :-)

Évi néni

Én a szósz miatt gondoltam tésztára, de széles palettán lehet köretet választani. Egy jó zöldségköretet is el tudok képzelni hozzá, mivel a lazac elég tartalmas húsú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!