Nosalty Logó

Citromos-olívaolajas-kapros lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromos-olívaolajas-kapros lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

Az öntethez

Összesen 577 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

Az öntethez

Összesen 1153 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

Az öntethez

Összesen 111 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 577 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1153 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

Az öntethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat megtisztítjuk a pikkelyétől, megmossuk alaposan.
  2. Sóval bedörzsöljük az oldalait, picit beborsozzuk.
  3. Olívaolajba 1 citrom kifacsart levét hozzáöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majorannát, picit hagyjuk összeérni.
  4. Ráöntjük a kis, magasabb falú tepsiben lévő sózott, borsozott halra.
  5. Friss kaprot darabolunk, rátesszük a hal tetejére.Felszeleteljüka másik citromot (én levágtam a héját, mert keserűnek találtam), 2-3 citromszeletet teszünk a halak tetejére.
  6. Cikkekre vágunk egy paradicsomot, és a halak mellé tesszük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, 180°-on 25 percig sütjük, majd 5 percig picit magasabb fokozaton.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 8722
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Ajánló

Vajas, fokhagymás spenóttal nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerettem volna egy könnyen és gyorsan elkészíthető halas ételt készíteni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A halhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek