Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás borsóleves

Gombás borsóleves
Gombás borsóleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gombás ételeket, főleg a mezei, erdei gombákat. A borsólevesbe bármilyen gomba jó, ebben szegfűgomba és vargánya tönkök vannak. Bolti gombából a laskagombát ajánlom, az nem színezi el a levesünket, és még finom is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A vajgaluskához

ajánlat

Fagyasztott zöldségekből és gombából is készíthetjük, akár a tél közepén is. A fagyasztott hozzávalókat mindig fagyott állapotban kezdjük dinsztelni, főzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát, fehérrépát olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a borsót, gombát. Kicsit ezekkel is dinszteljük még kb. 2-3 percig.
  3. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük ízlés szerint (a megadott mennyiségek nálam beváltak).
  4. Felverjük az egész tojást csipet sóval, elkeverjük a liszttel és a vajjal.
  5. Készre főzzük, és beleszaggatjuk a vajgaluskát.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 883
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pezo

Mióta szakács: 2009.12.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombás borsóleves vajgaluskával, szegfűgombás-vargányás borsóleves, zöldborsóleves gombával és galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 20 dkg
zöldborsó 30 dkg
vargánya gomba 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
2 dkg
fehér bors 1 csipet
paprikakrém 1 késhegynyi
víz 1.5 l
szegfűgomba 20 dkg
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
vaj 1 dkg