r
Nosalty Logó

Gombás borsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Gombás borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 1265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    608 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1563 micro
  • β-karotin
    4028 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9697.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    8057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2431.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    6252 micro
  • β-karotin
    16110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8141 micro
Összesen 1265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát, fehérrépát olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a borsót, gombát. Kicsit ezekkel is dinszteljük még kb. 2-3 percig.
  3. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük ízlés szerint (a megadott mennyiségek nálam beváltak).
  4. Felverjük az egész tojást csipet sóval, elkeverjük a liszttel és a vajjal.
  5. Készre főzzük, és beleszaggatjuk a vajgaluskát.
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 12505
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Ajánló

Fagyasztott zöldségekből és gombából is készíthetjük, akár a tél közepén is. A fagyasztott hozzávalókat mindig fagyott állapotban kezdjük dinsztelni, főzni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a gombás ételeket, főleg a mezei, erdei gombákat. A borsólevesbe bármilyen gomba jó, ebben szegfűgomba és vargánya tönkök vannak. Bolti gombából a laskagombát ajánlom, az nem színezi el a levesünket, és még finom is.

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?