A hagymát finomra aprítjuk, a fehérrépát, a karalábét, valamint a burgonyát felkockázzuk.
Egy lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és dinsztelni kezdjük rajta a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a fehérrépát, majd újabb 2-3 perc múlva a burgonyát is.
Sózzuk-borsozzuk, felöntjük az alaplével, hozzákeverünk egy jó adag petrezselymet, majd közepesnél kisebb lángon addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
Közben a puha vajból, a tojásból és a lisztből tésztát keverünk. Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és összekeverjük. Mikor már majdnem kész a leves, szaggassuk hozzá a vajgaluskákat - ehhez egy mokkás- vagy teáskanalat használjunk, amit előtte olajba mártunk, így nem ragad rá a tészta.
Végül adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, illetve a bébirépát, keverjük össze, majd tálaljuk jó sok petrezselyemmel megszórva.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A hagymát finomra aprítjuk, a fehérrépát, a karalábét, valamint a burgonyát felkockázzuk.
Egy lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és dinsztelni kezdjük rajta a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a fehérrépát, majd újabb 2-3 perc múlva a burgonyát is.
Sózzuk-borsozzuk, felöntjük az alaplével, hozzákeverünk egy jó adag petrezselymet, majd közepesnél kisebb lángon addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
Közben a puha vajból, a tojásból és a lisztből tésztát keverünk. Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és összekeverjük. Mikor már majdnem kész a leves, szaggassuk hozzá a vajgaluskákat - ehhez egy mokkás- vagy teáskanalat használjunk, amit előtte olajba mártunk, így nem ragad rá a tészta.
Végül adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, illetve a bébirépát, keverjük össze, majd tálaljuk jó sok petrezselyemmel megszórva.
Hozzászólások (13)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. szeptember 22-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: Ezeket az olasz kajákat ki kell próbálnod a héten!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. szeptember 3-án kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? Tuti receptek hét közepére
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. június 18-án kiemeltük cikkünkben: Most végképp eloszlatjuk a konzervekről kialakult tévhiteket
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. május 5-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: most az olasz tészták rajongóinak kedvezünk
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. április 23-án kiemeltük cikkünkben: 7 nagyon zöldséges leves gyomorkönnyítőnek
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. április 21-én kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? Locsolóváró finomságokkal készültünk
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. március 18-án kiemeltük cikkünkben: Ha szereted a zöldborsót, ezt a 15 ételt muszáj lesz kipróbálnod
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. március 2-án kiemeltük cikkünkben: HETI MENÜ: Zöldséges levesek és könnyen elkészíthető, finom tészták a tavasz első napjaira
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. február 28-án kiemeltük cikkünkben: Így hasznosítsd újra ezeket az ételmaradékokat! - Kincset érnek a konyhádban lapuló aprólékok
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 17-én kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? Akár egy tartalmas salátából is válhat főétel
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 30-án kiemeltük cikkünkben: Tényleg jobban járunk, ha biotermékeket vásárolunk?
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 6-án kiemeltük cikkünkben: Mit főzz kedden? Zöldségekben gazdag ételek a hangsúlyosak
Üdvözlettel, NoSalty