r
Nosalty Logó

Zöldséges borsóleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bonduelle
Zöldséges borsóleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Összesen 405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Összesen 1213 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Összesen 67 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3346 micro
  • β-karotin
    6929 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3538 micro
Összesen 405 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    2592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    948 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    10038 micro
  • β-karotin
    20787 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10614 micro
Összesen 1213 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    561 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Elkészítés

hozzávalók a leveshez

  1. A hagymát finomra aprítjuk, a fehérrépát, a karalábét, valamint a burgonyát felkockázzuk.
  2. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és dinsztelni kezdjük rajta a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a fehérrépát, majd újabb 2-3 perc múlva a burgonyát is.
  3. Sózzuk-borsozzuk, felöntjük az alaplével, hozzákeverünk egy jó adag petrezselymet, majd közepesnél kisebb lángon addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  4. Közben a puha vajból, a tojásból és a lisztből tésztát keverünk. Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és összekeverjük. Mikor már majdnem kész a leves, szaggassuk hozzá a vajgaluskákat - ehhez egy mokkás- vagy teáskanalat használjunk, amit előtte olajba mártunk, így nem ragad rá a tészta.
  5. Végül adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, illetve a bébirépát, keverjük össze, majd tálaljuk jó sok petrezselyemmel megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 52872
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges borsóleves vajgaluskával
Bonduelle 39 recept

Ez a gyorsan elkészíthető, zöldségekkel teli, finom zöldborsóleves remek választás lehet vasárnap ebédre.

Hozzászólások

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek