r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Összesen 340 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Összesen 4100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Összesen 234 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 340 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5379.2 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    907 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 4100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Elkészítés

túrós alap

  1. A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
  2. Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Utána hagyjuk kihűlni.

aszaltszilva-szósz

  1. Az aszalt szilvát, a cherry brandyt, valamint a mézet egy kis nyeles lábosba öntjük. Ízlés szerint meghinthetjük egy kevés fahéjjal is.
  2. 5 percet főzzük, időnként kavarva rajta egyet, majd botmixerrel pürésítjük.

gesztenyés krém

  1. A habtejszínt felverjük, és félretesszük.
  2. A mascarponét, a mézet és a gesztenyemasszát kézi habverővel krémesre kikeverjük. Ha ezzel megvagyunk, spatulára váltunk, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

összeállítás

  1. A túrós tésztaréteg tetejét megkenjük az aszalt szilvás szósszal, majd rákanalazzuk a gesztenyekrémet, és egyenletesen eloszlatjuk.
  2. A tetejére étcsokoládét reszelünk, majd az egészet pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25719
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 02.

Receptkategóriák

Krémes, gesztenyés süteménykülönlegesség, ami annak ellenére is laktató, hogy nem túl édes.

Hozzávalók

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.