Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet

Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes, gesztenyés süteménykülönlegesség, ami annak ellenére is laktató, hogy nem túl édes.

hozzávalók / 12 adag

hozzávalók a túrós alaphoz

hozzávalók az aszaltszilvás-szószhoz

hozzávalók a gesztenyés krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

túrós alap

  1. A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
  2. Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Utána hagyjuk kihűlni.

aszaltszilva-szósz

  1. Az aszalt szilvát, a cherry brandyt, valamint a mézet egy kis nyeles lábosba öntjük. Ízlés szerint meghinthetjük egy kevés fahéjjal is.
  2. 5 percet főzzük, időnként kavarva rajta egyet, majd botmixerrel pürésítjük.

gesztenyés krém

  1. A habtejszínt felverjük, és félretesszük.
  2. A mascarponét, a mézet és a gesztenyemasszát kézi habverővel krémesre kikeverjük. Ha ezzel megvagyunk, spatulára váltunk, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

összeállítás

  1. A túrós tésztaréteg tetejét megkenjük az aszalt szilvás szósszal, majd rákanalazzuk a gesztenyekrémet, és egyenletesen eloszlatjuk.
  2. A tetejére étcsokoládét reszelünk, majd az egészet pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 633
elküldve: 6
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
831 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

réteges süti, gesztenyés szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

340
tehéntúró 45 dkg
tojás 2 db
zabpehely 7 ek
nádcukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
sütőpor 1 tk
aszalt szilva 10 dkg
brandy 1 dl
méz 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
méz 1 ek
gesztenyemassza 35 dkg
étcsokoládé 25 g