Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós finomság

Túrós finomság
Túrós finomság
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

4 éves kisfiam imád süti-főzni. Ha csak egy mód van rá, együtt szorgoskodunk a konyhában, amiben tud segít. Ezt a sütit igazi gyerekjáték összeállítani, a végeredmény pedig fenomenálisan finom. Ahogy rábukkantam erre a receptre a Stahl magazin téli számában, rögtön kis kuktám jutott eszembe, lelki szemeim előtt már láttam is, ahogy szinte egyedül összeállítja. Tényleg gyerekjáték volt az egész, nagyon élvezte, az pedig, hogy a játék végeredménye még ehető is és ilyen finom, "csak hab a tortán"! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A locsoláshoz

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Az eredeti recept mazsolával készíti ezt a túrós sütit, de mi azt nem szeretjük, ezért kihagytuk belőle.

Aki szereti, szórja meg a túrót 10 dkg (forró vízbe áztatott, majd lecsepegtetett) mazsolával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, és nagyon alaposan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy tepsit.
  2. A porcukrot, a lisztet és a citromhéj felét összekeverjük, és a keverék felét egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben.
  3. Rámorzsoljuk a vajat, rászórjuk a túrót, majd a vaníliás cukrot és a maradék citromhéjat.
  4. Erre hintjük egyenletesen a maradék lisztes keveréket.
  5. Az olvasztott vajat, a tejet és a tojásokat elkeverjük, majd ráöntjük az eddigi rétegekre. Óvatosan mozgassuk meg a tepsit, hogy a tészta beigya a folyadék nagy részét. (ha nem akarja, szurkáljuk meg villával a masszát.)
  6. Készre sütjük. Langyosan a legfinomabb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 468
elküldve: 9
receptkönyvben: 444
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós kocka, túros pite, túrós süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aktíveszti
aktíveszti Sat, 2015-12-26 13:44

Kedves Mignon!
A sütőport a lisztes keverékhez kell tenni az első lépésnél?
Köszönöm szépen!
Üdv,
Eszti

edco
edco Fri, 2012-01-27 19:48

Szia Mignon!

Csúcs szuper a recepted. Megcsináltam, könnyű volt, gyors volt és nagyon finom. Párom és én nagyon szeretjük a túrós sütiket most bővült a repertoár!:) Köszönjük Neked. Ajánlom mindenkinek ezt a fincsiséget.
Üdv:edco

mignon
Mignon / mignon Fri, 2012-01-27 23:01

Kedves edco!
Köszi, köszi a visszajelzést, a ilyen pozitív véleménynek mindig nagyon megörülök és ez erőt ad, hogy rászánjam az időt és további recepteket is feltöltsek! :)
Szép estét, üdvözöllek:
Mignon

B.Zuzu
B.Zuzu Mon, 2012-01-16 13:41

Kedves Mignon!Ennyire egyszerű recepttel még nem találkoztam,valóban nagyon gyorsan elkészíthető,és szinte pont olyan gyorsan el is fogyott:) Tegnap olvastam,minden volt bele itthon,megcsináltam,még ki se hűlt a család térült-fordult,gyorsan megmentettem magamnak 2 kis kockát,de ezen kívül már nincs.Hatalmas sikere volt.
Én annyit változtattam,hogy egy picivel kevesebb cukorral készítettem,ennek bő felét tettem a tésztába a maradékot a villával összetört túróba,én egyből a citromhéjat is belekevertem és ezt a keveréket potyogtattam a lisztes keverékre. Margarinból összesen 10 dkg-ot vettem,ennek felével kentem be a tepsi alját, a másik felét ráöntöttem a tojásos tejjel,tehát közé nem potyogtattam.Szerintem még lényeges lenne feltüntetni,hogy az egyéb sütikkel ellentétben,majd nem takarék lángon kell végig sütni,nekem kb.40 perc volt.Bocsánat,ez csak tanács,de egyébként tökéletes és fantasztikus süti!Köszönöm!Üdv.:Zuzu

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-01-16 15:36

Kedves Zuzu!
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett nektek is! :) Annyira finom és olyan könnyen összeállítható, hogy aki egyszer kipróbálta, biztos beveszi a kedvencei közé!!
Köszönöm a megjegyzéseidet is, minden tanács jól jön és a kis egyéni alakítgatásokkal tudjuk még tökéletesebbé tenni a recepteket.
Ami a sütést és idejét illeti, teljesen igazad van! Pont ma egy másik receptem kapcsán is írtam már erről, hogy milyen fontos pl. a tepsi mérete, a hőfok stb., ezért mindig beleírom a leírásba, de a szerkesztők kiveszik, mert a fotónál szerepel külön a sütési idő, a leírás alatt pedig a hőfok, méret stb. kiemelve. De valamiért ez könnyen elkerüli a figyelmünket és ha a leírásban nem szerepel, sokan rákérdeznek vagy azt hiszik pontatlan a leírás. Pedig a siker sokszor ezeken a pici részleteken (is) múlik!
Örülök, hogy te precíz voltál és a végeredmény tökéletes lett, hiszen ez a legfontosabb!!
További jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

443
porcukor 22 dkg
rétesliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 3 dkg
tehéntúró 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 5 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek