Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sonkás rizs, vitaminsalátával

Fűszeres sonkás rizs,  vitaminsalátával
Fűszeres sonkás rizs,  vitaminsalátával
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű étel, plusz egy vitamin- és ízkavalkád saláta, ebédre vagy vacsorára.

hozzávalók / 4 adag

A fűszeres sonkás rizshez

A vitaminsalátához

A gyors nyári salátaöntethez

ajánlat

Ajánlott ital: Balatoni Pinot Noir Rozé

Díszítéshez használtunk egy félbevágott avokádót/ fő.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszeres sonkás rizs készítése:


  1. A felforrósított étolajban a szalonnakockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt főtt sonkát (vagy tarját), megpirítjuk (vigyázzunk, mert a sonka vizet is tartalmaz, ezért fröcsköl). Sütés után kivesszük egy hőálló edénybe.
  2. A rizst hideg vízben megmossuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük, félretesszük.
  3. Ezután abban a zsiradékban, amiben a szalonnát és a sonkát sütöttük üvegesre, fonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a törött borsot, a római köményt és egy babérlevelet.
  4. Állandóan kevergetve kb. 1 percig pirítjuk, hogy a fűszerek íze intenzívebbé váljon, majd hozzáadjuk a rizst, és további 2-3 percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a levessel, kicsit megsózzuk (de óvatosan, mert a szalonna és a sonka is önmagában sós).
  6. A rizst fedővel letakarva, takaréklángon készre pároljuk.
  7. A megsült szalonna és füstölt sonkakockákat a rizsbe belekeverjük.
  8. Ha szükséges, tálalás előtt együtt átmelegítjük.

Vitaminsaláta készítése:


  1. Az almát, avokádót, paprikát paradicsomot, újhagymát, retket megmossuk, az almát, avokádót, paprikát, retket felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével.
  2. A paradicsomot elnegyedeljük . Az újhagymát és a savanyú uborkát karikára vágjuk.
  3. A hozzávalókat egy salátástálba tesszük, összekeverjük.

Gyors nyári salátaöntet készítése:


  1. Egy kisebb tálkába tesszük a salátaöntethez valókat és gondosan összekeverjük.
  2. A vitaminsalátánkat a salátaöntettel összekeverjük.
  3. Fél–egy órára félretesszük.

Tálalás:


  1. Kisebb üveg (vagy porcelán) tálkát, vékonyan vajjal kikenünk, belehalmozzuk a rizst, megnyomkodjuk és a tálaló tányérra helyezzük, a formát levesszük, citromfű bóbitát helyezünk a közepébe. A salátát a tányérra helyezzük, majd citromkarikákkal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 084
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás rizs salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

690
füstölt-főtt tarja 5 dkg
bacon 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 30 dkg
bors 3 g
babérlevél 1 db
római kömény 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
citromfű 1 csokor
citrom 1 db
szárnyas alaplé 1.5 dl
alma 1 db
avokádó 2 db
tv paprika 1 közepes db
koktélparadicsom 25 dkg
retek 2 db
csemegeuborka 3 közepes db
újhagyma 1 közepes db
citromlé 1 fél citromból nyert
balzsamecet 3 ek
virágméz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek