r
Nosalty Logó

Fűszeres bundás kenyér spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jonas konyhája
Fűszeres bundás kenyér spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

főzelékhez

bundás kenyérhez

Összesen 702 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

főzelékhez

bundás kenyérhez

Összesen 4218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

főzelékhez

bundás kenyérhez

Összesen 166 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6840 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14320 micro
Összesen 702 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    306 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9292.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    4951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1868 micro
  • Kolin:
    1233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41041 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85921 micro
Összesen 4218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3362 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

főzelékhez

bundás kenyérhez

Elkészítés

főzelékhez

  1. Olívaolajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük 2 dl alaplével.
  2. Ezután hozzáadjuk a spenótot és a zellert (nem kell megvárni, míg a parajpüré felolvad, az alaplé miatt egyenletesen fog felolvadni). Borsozzuk, sózzuk (ha van, fokhagymasóval), és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet.
  3. 30 perc főzés után összekeverjük a lisztet a tejföllel, majd hozzákeverjük a spenóthoz, csomómentesen elkeverjük.
  4. 10 perc főzés után levesszük a tűzről.

bundás kenyérhez

  1. A összekeverjük a tojást egy tálban, fűszerpaprikával, petrezselyemmel, borssal, reszelt fokhagymával, bazsalikommal, sóval, ételízesítővel és joghurttal.
  2. A szeletelt magvas kenyeret megforgatjuk a fűszeres tojásban, és kisütjük olajban, sütés után közvetlen rászórjuk a reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6511
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszeres bundás kenyér spenóttal
Jonas konyhája 13 recept

Egyik ismerősömék szokták spenóttal enni a bundás kenyeret. Számomra viszont ez túl egyszerűnek tűnt, ezért egy kicsit felturbóztam mindkét ételt.

Hozzászólások

Hozzávalók

főzelékhez

bundás kenyérhez

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!