Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót tejszínesen

Spenót tejszínesen
Spenót tejszínesen
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok egy nagy főzelékes, de természetesen anyukám így meg tudta velem szerettetni. És a szokásos láncreakció folytán én is a kedvesemmel.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot beletesszük egy lábosba, és takarékon felolvasztjuk (azért néha megkeverjük, nehogy leégjen).
  2. Az 5 dl tejszínt 1 bögre tejjel megmelegítjük (lusta vagyok, mikrót használok).
  3. Megáztatunk benne másfél zsemlét. 
  4. Majd a zsemlét kevés tejszínes tejjel összeturmixoljuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejszínes-tejes cuccot is.
  5. Ha teljesen felolvadt a spenót, és össze van turmixolva a zsemle, akkor azt beleöntjük a spenótba. 
  6. Jól összekeverjük, teszünk bele ételízesítőt, és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Felforraljuk.
  7. Tojással, főtt krumplival tálaljuk (ki mivel szereti).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 46 248
elküldve: 7
receptkönyvben: 190
elkészítve: 33/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandi

Mióta szakács: 2010.02.24.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót, tejszínes parajfőzelék, spenótfőzelék, parajpüré

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cemona
Cemona Sat, 2015-10-24 17:54

Elkészítettem, nagyon finom lett! rántás nélküli variánst kerestem és ez nagyon bejön, köszönöm! Azért egy kis sajátot is vittem bele a családi tradicionkbol, a vége felé ütöttem bele egy nyers tojást.

lbytesxk
lbytesxk Fri, 2015-08-28 01:16

Hello, USA-ban élek szóval a zsemle az nem olyan könnyü.
Lehet boltban kapható szemlemorzsát használni az igazi zsemle helyett?
Azt már nem is kellene turmixolni

Köszi a válaszért

tszandi
Szandi / tszandi Sun, 2015-10-25 22:35

Elnézést a késői válaszért. Szerintem ha mondjuk van bagett, azzal is megoldható, vagy akár kenyérrel. Zsemlemorzsával még nem csináltam, és így annyira nem tudom elképzelni vele :)

mrsfejes
mrsfejes Fri, 2014-11-14 13:05

Köszönöm Szandi ezt a receptet neked is, és anyukádnak is. El sem hittem fél órával ezelőtt, hogy valaha is ilyen finom spenótfőzeléket készítek majd. :)

tszandi
Szandi / tszandi Wed, 2015-01-14 11:39

nagyon szépen köszönöm. Ma pont ezt készítem ebédre :) Mert a spenótra úgy is lehet gondolni, hogy ejjjjj de finom :)

Pipipacs
Pipipacs Sat, 2013-11-09 14:28

Kedves Szandi!

Nagyon egyszerű, gyors recept és finom is :)

El is mentettem, mostantól így fogom készíteni :)

Köszi!

269
spenót 0.5 kg
főzőtejszín 5 dl
tej 2 dl
zsemle 1.5 db
ételízesítő 1 ek
fokhagyma 2 gerezd