Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót tükörtojással

Spenót tükörtojással
Spenót tükörtojással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó sokféle képpen készítem a spenótot, mikor mi van otthon éppen. Ez most a lisztes-tejes változat, ez a főzelék forma.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A feltéthez

ajánlat

Finom kis vacsora!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró, sós vízben megfőzzük a spenótot.
  2. Az olajból a liszttel világos rántást készítünk.
  3. Felengedjük a tejjel és hozzáadjuk a megfőtt spenótleveleket.
  4. Sót és az összetört fokhagymát még hozzáadjuk.
  5. A kisrugóssal állandóan kevergetve összeforraljuk.
  6. Egyesével sütjük lassú lángon a tükörtojásokat.
  7. A spenót mellé tálalva sózzuk és borsot darálunk rá.
  8. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 809
elküldve: 1
receptkönyvben: 312
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótfőzelék tükörtojással

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szandokan
szandokan Fri, 2012-05-11 14:36

Kertünk első spenót termését a te recepted szerint készitettem el. Nagyon finom lett ,köszi a receptet!

Sunaj
Sunaj Wed, 2012-04-25 09:31

èrdekes a legtobb ember gyerekkoraban nem nagyon van oda a spenotert aztan ha fel no megvaltozik kicsit az izlese es mar sok mindent megszeret amit azelott megsem kostolt. En igy voltam a spenottal IMADOM! A receptekhez csak annyi probaljatok meg vajjal a rantast (vilagos zsemle szinu) sokkal finomabb.

Valus
Valus Thu, 2012-03-08 20:33

Tejben áztatott zsemlével készitve is finom(krumpli helyett)

addi66
addi66 Mon, 2011-07-18 20:12

Én a tej helyett,tejszínt szoktam belekeverni lassan.Elsősorban egész más íze lesz,másodszor a színe is szebb.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 22:32

Az igazi spenót főzelék nem csak rántással készül, tört krumplit is kell bele keverni a rántással együtt. Akkor nem olyan, mint a paszírozott tengeri hínár, hanem finom, krémes főzelék amit gyerekek is szeretnek.

1 kg spenóthoz 2 nagy vagy 3 közepes krumplit meghámozunk, kockákra vágva megfőzünk, leszűrjük, és krumpli préssel vagy villával jól összetörjük. Belekeverjük a spenóttal együtt a rántásba.

Próbálják ki, nagyon finom. Mifelénk a spenótfőzelékhez bundás kenyeret, a sóskafőzelékhez tükörtojást szoktak felszolgálni.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2010-08-16 19:01

Ez így teljesen rendben, Cafika! Igaz a becsurgatott tojásokat a sóskához szoktuk hagyományosan, de semmi nem tiltja, hogy a spenótba is!
Mindkettőt imádom: a tükörtojást is és a becsurgatottat is!
Üdv: Ildikó

cafika
Cafika / cafika Mon, 2010-08-16 18:49

nagyon finom !! én is ìgy készìtem a spenòtot (kihagyva a lisztet a còliàkiàm miatt). a tùkòrtojàsok helyett pedig a tojàsokat belecsorgatom egyenként a kèsz és forrò spenòtba, hagyom mèg egyet rottyani, aztàn lekapcsolom. a tojàsok megfònek a spenotban.
kòszi a receptet ès kifogom pròbàlni tùkòrtojàssal is :)

390
spenót 1 kg
napraforgó olaj 50 ml
finomliszt 1 evőkanál
tej 6 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
tojás 8 db