adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
450 g spenót
-
1 db zsemle
-
2 dl zabtej
-
200 g zöldborsó
-
2 ek napraforgómag
-
bazsalikom ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
180 g tofu
-
2 ek olívaolaj
454
Kalória
29.8g
Fehérje
45.2g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
302.5g
Víz
-
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
7g
Cukor
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1896.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 302.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 798 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 810 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 9566 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22256 micro
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3792.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1722 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrát
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 26 mg
Víz
-
Összesen 605 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1596 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1621 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 880 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 19131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44512 micro
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1689 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3929 micro
Összesen
80
kcal
Elkészítés
- A spenótot kivesszük a fagyasztóból és alacsony lángon elkezdjük kiolvasztani.
- Beáztatjuk a zsemlét a zabtejbe, hozzáadjuk a borsót, fokhagymát, napraforgómagot, fűszereket (én szeretem, ha kicsit csípős, ezért rakok bele jalapenhót is) és összeturmixoljuk. Ha nagyon híg lenne, zsemlemorzsát teszünk még bele.
- Amikor kiolvadt a spenót, hozzáöntjük a borsós turmixot, sózzuk, borsozzuk és összefőzzük.
- Feltétként füstölt tofut pirítunk napraforgómaggal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 30 p
A borsó, bazsalikom és napraforgómag miatt kissé pesztós jellege van, nem a klasszikus spenót ízvilágát adja.