r
Nosalty Logó

Brokkoli-spenótfőzelék lisztmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkoli-spenótfőzelék lisztmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 388 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3082 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7629 micro
Összesen 97 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    598 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    12329 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30516 micro
Összesen 388 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2080 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit feldarabolás után só hozzáadásával puhára főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
  2. Amikor puhácska már a brokkoli, hozzáadjuk a spenótleveleket, és még 6-8 percig főzzük.
  3. Amikor készen van, akkor leöntjük a vizet (nem baj, ha marad a lábosban egy kicsi), és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a borsot és a nagyon pici xilitet vagy cukrot. Ha kell, sózzuk még.
  4. Öntsük fel egy kicsi tejjel, és turmixoljuk össze. Miután összeturmixoltuk (kevesebb tejjel könnyebb, mert nem fröcsög), akkor ízlés szerint adagoljunk még hozzá tejet, annyit, amilyen sűrűre szeretnénk a főzeléket. Lehet tejszínt vagy joghurtot is használni.
  5. Fasírttal, tojással, szalonnával, krumplival vagy bundás kenyérrel tálaljuk. Vagy rizzsel (itt Vietnamban mi mással:-) ).
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12955
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A boltban csak 500 g spenót volt, márpedig én spenótot akartam enni és a férjem is. Szóval csaltam, és vettem hozzá zöldet, ami jelen esetben brokkoli volt. A spenót tisztítás után kb a fele mennyiség lett, így hát jól tettem, hogy két fej brokkolit vettem. :-) Viszont meglepődtem, mennyire sűrű lett így a főzelék, olyannyira, hogy egyáltalán nem kellett sűríteni, pedig becsszó, hogy most nem ez volt a cél.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.