r
Nosalty Logó

Fűszeres bundás kenyér spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jonas konyhája
Fűszeres bundás kenyér spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

főzelékhez

bundás kenyérhez

Összesen 702 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

főzelékhez

bundás kenyérhez

Összesen 4218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

főzelékhez

bundás kenyérhez

Összesen 166 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6840 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14320 micro
Összesen 702 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    306 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9292.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    4951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1868 micro
  • Kolin:
    1233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41041 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85921 micro
Összesen 4218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3362 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

főzelékhez

bundás kenyérhez

Elkészítés

főzelékhez

  1. Olívaolajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük 2 dl alaplével.
  2. Ezután hozzáadjuk a spenótot és a zellert (nem kell megvárni, míg a parajpüré felolvad, az alaplé miatt egyenletesen fog felolvadni). Borsozzuk, sózzuk (ha van, fokhagymasóval), és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet.
  3. 30 perc főzés után összekeverjük a lisztet a tejföllel, majd hozzákeverjük a spenóthoz, csomómentesen elkeverjük.
  4. 10 perc főzés után levesszük a tűzről.

bundás kenyérhez

  1. A összekeverjük a tojást egy tálban, fűszerpaprikával, petrezselyemmel, borssal, reszelt fokhagymával, bazsalikommal, sóval, ételízesítővel és joghurttal.
  2. A szeletelt magvas kenyeret megforgatjuk a fűszeres tojásban, és kisütjük olajban, sütés után közvetlen rászórjuk a reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6533
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszeres bundás kenyér spenóttal
Jonas konyhája 13 recept

Egyik ismerősömék szokták spenóttal enni a bundás kenyeret. Számomra viszont ez túl egyszerűnek tűnt, ezért egy kicsit felturbóztam mindkét ételt.

Hozzászólások

Hozzávalók

főzelékhez

bundás kenyérhez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.