Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót ahogy Rara készíti

Spenót ahogy Rara készíti
Spenót ahogy Rara készíti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizonyára sokaknak kedves emlék az óvodai-iskolai menzán tálalt illatozó, ízletes spenót. Számomra a menzán ez volt szinte az egyik utánozhatatlan. Sokat megkóstoltam, míg rátaláltam az igazira... :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit spenótot egy lábasban melegíteni kezdjük addig, míg püré állagúvá válik. 
  2. A kenyeret közben tejbe áztatjuk. Ha felengedett a spenót, egy kézi mixer segítségével összedolgozzuk a tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel és az összepaszírozott fokhagymával. Visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Elkészítjük a barna rántást: kis lábasban (legjobb ha rántásos edény) olajat hevítünk, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű és csomós, de nagyon híg se. Folyamatosan kevergessük, mert nagyon hamar leég! Ha kész, folyamatos kevergetés mellett a spenóthoz öntjük. Én szoktam bele tenni egy kis főzőtejszínt is (2 dl), attól még krémesebb. De elhagyható.
  4. Fasírttal, tükörtojással vagy krumplival tálaljuk. Esetleg mindhárommal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 347
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Rara

Mióta szakács: 2011.05.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parajfőzelék, spenótfőzelék, főzelék mirelit spenótból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rara
Rara / Rara Sun, 2012-07-22 11:49

Kedves Kat !

Örülök neki, hogy megosztottad Velem/Velünk :) Szerintem az igazi és a legfinomabb ! A párom nem rajongott sosem a spenótért, de mióta legelőször elkészítettem nagyon szereti :)
Neked is további szép napot, hétvégét !

Üdv.: Rara

Kat
Kat Wed, 2012-07-18 13:20

Szia Rara! :)

Én is így készítem a spenótot. :) További szép napot! Üdv.: Kata

264
spenót 90 dkg
kenyér 4 szelet
tej 2.5 dl
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek