r
Nosalty Logó

Négyhagymás-tejszínes csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pisti Konyhája
Négyhagymás-tejszínes csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1329 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2659 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2604.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 1329 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5209.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 2659 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 149 Kcal

Elkészítés

  1. Kezdésnek az összes alapanyagot felkockázzuk, felaprítjuk.
  2. Másfél evőkanál olajon a vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát megfuttatjuk. Már itt elkezdjük adagolni a sót és borsot; minimálisat szórunk rá, csak az íze végett.
  3. Jöhet is a felkockázott csirke, amit egészen addig forgatunk, táncoltatunk a serpenyőben, amíg a rózsaszín külső része teljesen ki nem fehéredik (a főzés későbbi szakaszában a belseje is szép fehér lesz).
  4. Amikor a csirke megfelelően fehér, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket. Folyamatos kavarás mellett körülbelül két-három percig hagyjuk, hogy wellnessezzen a hagymákkal és a csirkével.
  5. Ezután ráöntjük a két kisdoboz főzőtejszínt, jól átkavarjuk, majd az utolsó adag sóval és borssal meghintve körülbelül 10-15 percig közepes lángon hagyjuk főni. Közben többször átkavarjuk, kóstoljuk, ha kevésnek találjuk, a sót vagy borsot adunk hozzá.
  6. Miután megfelelően összefőttek az alapanyagok, és besűrűsödött a tejszín, levesszük a tűzről, lereszelünk egy nagyobb darab trappista sajtot, majd rászedjük a közben kifőzött tésztára. Nem maradt más hátra, mint a díszítés, koronaként az ételre került a koktélparadicsom, egy jó marék reszelt trappista sajt és a metélőhagyma.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3644
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Négyhagymás-tejszínes csirke
Pisti Konyhája 2 recept

Sziasztok! A mai recept egy egyszerű, ellenben nagyszerű fogás lesz, ami nem más, mint a négyhagymás-tejszínes csirke. Az alapanyagok ára körülbelül egy gyorséttermi menü árának felel meg. Lássunk is hozzá!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.