Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia parasztfelfújt

Francia parasztfelfújt
Francia parasztfelfújt
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Francia barátnőmtől tanultam. Igaz, az eredeti még bonyolultabb. Megéri a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokféleképpen továbbfejleszthető étel. Csináltam már úgy is, hogy a tojások felvert habját is belekevertem. A karfiol helyett gyakran brokkolit teszek bele vagy kelbimbót. Készült már virsli nélkül is. Finomabb, ha a sütés befejezés előtt még újabb sajtadaggal szórjuk meg. Mindenféle friss és szárított zöldfűszer alkalmas az ízesítésére. Szoktam beletenni kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A különböző zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, felkockázzuk. Ha lusták vagyunk, sietünk, bátran használhatunk mirelit zöldségkeveréket. A lényeg, hogy sokféle zöldség legyen benne, de a krumpli és hagyma ne maradjon ki.
  2. Kevés vajon előbb a hagymákat, majd a zöldségeket kissé megpirítjuk-3-4 perc alatt. Sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverék felével, majd felöntjük a zöldséges alaplével. Én leveskockából szoktam készíteni, ha sietek. Kislángon kb. 30 percig pároljuk.
  3. Közben elkészítjük a mártást. Megreszeljük hozzá a sajtot. 5 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük tejjel. Belekeverjük a tejszínt, összeforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel csak addig főzzük, míg a sajt elolvad. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a tojássárgáját is. Sózzuk, fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beletesszük a zöldséges keveréket, a felszeletelt virslit, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 870
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségfelfújt, csőben sült zöldséges egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

694
burgonya 20 dkg
sárgarépa 10 dkg
cukkini 1 kis db
padlizsán 10 dkg
póréhagyma 1 db
karfiol 20 dkg
zöldbab 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
frankfurti virsli 20 dkg
zöldség alaplé 2.5 dl
vaj 10 dkg
finomliszt 6 dkg
tej 5 dl
főzőtejszín 1.5 dl
tojássárgája 2 db
ementáli sajt 8 dkg
provence-i fűszerkeverék 3 kávéskanál
2 kávéskanál