Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-zöldséges felfújt

Túrós-zöldséges felfújt
Túrós-zöldséges felfújt
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomsaláta, zöldsaláta vagy pirítós mellé igazán finom reggeli/vacsora lehet.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 marék spenótot megmosunk, és felaprítjuk, majd felkockázunk 2 db közepes méretű paradicsomot is. Egy pici olajon megpároljuk őket, és sót, borsot, zöldfűszereket adunk hozzá. Amikor összefonnyadnak a zöldségek, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ezután 4 tojássárgáját összekeverünk 4 púpos ek liszttel, fél csomag sütőporral, kb. 40 dkg túróval, 1-1,5 dl tejjel és a tojások felvert habjával.
  3. A tojásos masszába belekeverjük a megpárolt zöldségeket, majd az egészet sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük.
  4. 190 fokon sütjük, amíg fel nem jön, és az állaga a gyümölcskenyéréhez hasonló nem lesz.
  5. Kihűlés után felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 542
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sós túrófelfújt, spenótos túrófelfújt, paradicsomos-spenótos túrófelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

285
spenót 20 dkg
paradicsom 2 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 1 dl
tehéntúró 40 dkg