r
Nosalty Logó

Sütőben sült buggyantott tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
V2rider
Sütőben sült buggyantott tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3038 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 758 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    3339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    2662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2028 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1966 micro
Összesen 3038 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vízben 2 ek ecetet forrni. Ha felforrt, feltörjük a tojásokat, leválasztjuk a sárgáját úgy, hogy egy kevés fehérje maradjon rajta.
  2. A vízbe engedjük -buggyantott tojást készítünk-, és 3 percig főzzük, majd szűrőkanállal hideg vízbe szedjük, a maradék fehérjét betesszük a hűtőbe.
  3. Felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, jól elkeverjük, felöntjük tejjel, és tejföl sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, megsózzuk.
  4. Lereszeljük a sajtot, a felét a kihűlt mártásba keverjük. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, ezt is a masszába keverjük.
  5. Kivajazott magas tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük a massza felét, belerakjuk a buggyantott tojást, betakarjuk a massza másik felével, és rárakjuk a maradék sajtot.
  6. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5183
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Ajánló

Friss kenyérrel a legjobb, de volt hogy gombamártást készítettem hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült buggyantott tojás
V2rider 21 recept

Kedvenc szakácskönyvemben találtam a receptet, most fél adaggal készítettem, csak a tál méretét rosszul választottam, így majdnem kifutott. Igazából ez nem lesz lepény, megsülve habos marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek